Telefoni
07.02.2016 22:26
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google z lastno napravo za virtualno resničnost?

Google odličen tudi pri prodaji kartona
Google odličen tudi pri prodaji kartona

Po poročanju angleškega časnika Financial Times, se pri Googlu pripravljajo na predstavitev lastne naprave za virtualno resničnost. To bi še dodatno podkrepilo googlove napore, da poleg programske opreme razvijajo tudi lastno strojno opremo in virtualna resničnost v tem trenutku predstavlja idealni trg. Trg, ki je še majhen vendar v hitrem vzponu. Hkrati predstavlja novo priložnost za Google, da tako kot v primeru iskalnikov ali spletnega portala Youtube, postane vodilno podjetje na področju virtualne resničnosti.

Naprava naj bi predstavljala naslednji korak oziroma naslednjo generacijo očal za virtualno resničnost. Po predstavitvi virtualnih očal s kartona naj bi nova generacija ponujala boljšo uporabniško izkušnjo. Po neuradnih informacijah naj bi se veliko senzorjev nahajalo v samih očalih. To pomeni manj odvisnosti od senzorjev na pametnem telefonu. Slednji bo še vedno predstavljal ključen element uporabniške izkušnje a naj bi očala ponujala možnost uporabe več različnih modelov pametnih telefonov kot to v tem trenutku na primer ponujajo samsungova očala Gear VR.

V tem trenutku se o očalih za virtualno resničnost zgolj ugiba. Več bo najverjetneje znanega v mesecu maju, ko pri Googlu organizirajo zdaj že tradicionalni Google I/O dogodek. Namenjen razvijalcem se v enem tednu predstavijo vse pomembne novosti okrog operacijskega sistema Android in novosti na področju razvoja strojne opreme. Glede na veliko priljubljenost kartonastih očal Google Cardboard, uporabnikom so jih poslali več kot 5 milijonov, ter velikega odziva s strani razvijalcev, ki so razvili že 1000 aplikacij za virtualno resničnost, bo zanimivo spremljati kaj točno pri Googlu pripravljajo v nadaljevanju.

Vas zanima več iz te teme?
Google telefoni

Prijavi napako v članku