Aplikacije in dodatni programi
28.04.2022 13:53
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google z blokado aplikacij za snemanje pogovora

Če uporabljate aplikacije za snemanje telefonskega pogovora imamo slabo novico, saj jih bo Google odstranil s trgovine Play.
Snemanje pogovorov na telefonu kmalu le še zgodovina?
Snemanje pogovorov na telefonu kmalu le še zgodovina?

Nova politika trgovine Google Play, ki bo začela veljati 11. maja, bo blokirala aplikacije za snemanje klicev tretjih oseb iz spletne prodajalne.

Spremembe pravilnika Google Play, ki jih je uporabnik /u/NLL-APPS sprva opazil na Redditu, pomenijo, da bodo razvijalcem naložili nadaljnje omejitve dostopa do API-jev za dostopnost.

Ti so bili lahko tudi uporabljeni kot rešitev za omogočanje snemanja zvoka na daljavo, vendar Google aplikacijam v trgovini Play od 11. maja ne bo dovolil uporabe storitve za ljudi s posebnimi potrebami. Google je v nedavni spremembi pravilnika razčistil tudi morebitno zmedo glede te spremembe.

Številne aplikacije namreč omogočajo snemanje zvoka klica, ne da bi se drugi udeleženec tega sploh zavedal. Sprememba pravilnika torej vpliva samo na aplikacije tretjih oseb v mobilni trgovini Google Play. Številne privzete aplikacije za klicanje, kot so Google Phone, Mi Dialer in druge, imajo v določenih napravah vgrajeno funkcijo snemanja klicev. Sprememba ne bo vplivala na omenjene privzete aplikacije za klicanje v napravah, kot so pametni telefoni znamke Pixel in Xiaomi.

V laičnem jeziku to pomeni, da če snemate klice z vnaprej nameščeno aplikacijo za klicanje, ne boste izgubili te funkcionalnosti. Če pa uporabljate aplikacijo tretjega ponudnika, ki ste jo prenesli iz trgovine Google Play, snemanje klicev morda ne bo mogoče. Obenem Google ne pojasnjuje, ali bodo obstoječe aplikacije, ki uporabljajo ta API za dostopnost, umaknjene iz trgovine Google Play.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Android aplikacije Google


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

ZAVOD DIGITALNO INOVACIJSKO STIČIŠČE (DIH SLOVENIJE)

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
DIH Slovenije omogoča digitalno transformacijo po principu vse-na-enem-mestu, v Sloveniji in širše. Osvešča in zagotavlja storitve za rast digitalnih kompetenc, izmenjavo digitalnih ... Več
Diamantni partner

OptiCyber3 d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
OptiCyber3 poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več
Zlati partner

Računalniški muzej

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Že od leta 2004 si jemljemo za svoje osnovno poslanstvo opominjanje na informacijsko dediščino. Kot kulturna ustanova s sedežem v Ljubljani, se posvečamo zbiranju, ohranjanju ... Več
Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več