Računalništvo, telefonija
23.11.2020 10:59
Posodobljeno 7 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google Stadia kmalu tudi na mobilnih napravah Apple?

Platforma za igranje iger Google Stadia bo kmalu na voljo tudi za mobilne naprave podjetja Apple.
Platforma za igranje iger Google Stadia bo kmalu na voljo tudi za mobilne naprave podjetja Apple.

Platforma za pretakanje iger Google Stadia je med uporabniki zelo dobro poznana, saj je že na voljo v številnih državah. Ta je na voljo povsem brezplačno, vendar z določenimi omejitvami. Različica Pro storitve podjetja Google je plačljiva, in sicer 9,99 evra mesečno oziroma 129 evrov za tako imenovan Founder’s Edition paket. Igričarski paket Founder’s Edition vsebuje napravo Chromecast Ultra za pretakanje visokoločljivih 4K in HDR vsebin, omejeno različico igralnega ploščka Night Blue, trimesečno naročnino na storitev Stadia Pro, trimesečno naročnino za prijatelja (Buddy Pass) in večjo svobodo pri izbiri uporabniškega imena.

Kot vse kaže bo kmalu platforma za igranje iger Google Stadia na voljo tudi za mobilne naprave podjetja Apple, saj bo kmalu na voljo kot aplikacija za mobilni operacijski sistem iOS. Preden bo novost uradno na voljo, pa jo bo možno preizkusiti tudi v praksi in sicer kot poskusno različico. To bo zagotovo razveselilo mnoge ljubitelje računalniških iger, saj je trenutno v okviru te storitve na voljo 80 vrhunskih iger, do konca leta pa naj bi se število iger povečalo na več kot 135 iger. Poleg tega je v okviru platforme za pretakanje iger Google Stadia na voljo več kot 100 funkcionalnosti, vključno z možnosti deljenja iger z družinskimi člani.

Poskusna različica platforme za igranje iger Google Stadia naj bi bila na voljo za mobilne naprave Apple na voljo v prihodnjih tednih oziroma še pred koncem letošnjega leta. Končna različica pa naj bi bila na voljo v prvih nekaj tednih prihodnjega leta. Več o novosti pa naj bi bilo znanega v prihodnjih nekaj tednih.


Prijavi napako v članku