Računalništvo, telefonija
21.01.2021 08:22
Posodobljeno 5 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google s skladom v vrednosti 2 milijona evrov za spodbujanje digitalne vključenosti

Google je danes predstavil Google.org Impact Challenge za države Srednje in Vzhodne Evrope – odprt poziv za podporo organizacijam, ki si prizadevajo premostiti digitalni razkorak in spodbujati gospodarsko rast.
Google s skladom v vrednosti 2 milijona evrov za spodbujanje digitalne vključenosti
Google s skladom v vrednosti 2 milijona evrov za spodbujanje digitalne vključenosti

Google bo izbranim organizacijam iz Slovenije in drugih desetih držav v regiji podelil 2 milijona evrov nepovratnih sredstev za podporo dobrodelnim projektom.

Med pandemijo je tehnologija še pomembnejša za skupnosti in gospodarstvo – od pomoči ljudem pri iskanju natančnih zdravstvenih informacij in naročanja živil prek spleta do iskanja novih načinov za učenje in ohranjanja povezanosti z najbližjimi. Potreba po ustvarjanju dostopne digitalne prihodnosti je tako ključna, tudi pri samem okrevanju gospodarstva.

Lani se je Google zavezal, da bo pri digitalizaciji, rasti in iskanju novih poslovnih poti pomagal 10 milijonom ljudi in podjetij po Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. Samo v Srednji in Vzhodni Evropi je v letu 2020 pomagal več kot 250.000 ljudem, med njimi tudi 5.000 Slovencem, razvijati digitalne veščine ali preiti na digitalno usmerjeno kariero.

Google išče dobrodelne projekte za obnavljanje gospodarstva, ki imajo v samem jedru socialno vključenost. Vse organizacije, tako neprofitne kot tudi profitne, in akademske ustanove v Sloveniji lahko oddajo prijavo do 1. marca 2021 na g.co/ceechallenge. Prijavljeni projekti morajo nujno biti dobrodelni, lahko pa so veliki ali mali in na kateri koli stopnji izpeljave. Prijavijo se lahko organizacije iz Bolgarije, Češke, Estonije, Hrvaške, Latvije, Litve, Madžarske, Poljske, Romunije, Slovaške in Slovenije.

»Veseli me, da bomo lahko zmanjšali vrzel v digitalnih veščinah, ki se je med pandemijo še dodatna povečala. Enake možnosti na trgih dela za vse so bistvenega pomena za družbo kot celoto. To je tudi razlog, da že od leta 2016 v Sloveniji podpiramo digitalno izobraževanje. Google.org Impact Challenge je še en pomemben korak pri okrepitvi razvoja teh pomembnih veščin pri prikrajšanih skupinah,« je dejal Joško Mrndže, direktor družbe Google za regijo Adriatic.

Google je zavezan k podpori projektom, ki izboljšujejo digitalno izobraževanje in gospodarske priložnosti, zato je v zadnjem letu namenil 1.5 milijona evrov nepovratnih sredstev organizacijam v regiji, od tega tudi več kot 150.000 evrov nepovratnih sredstev v Sloveniji.

Projekte, bi bodo pridobili financiranje, bo Google izbral s pomočjo INCO Group organizacije in skupine izbranih strokovnjakov, ki vključujejo akademike, vodje in aktiviste civilne družbe iz celotne regije.

Za več informacij o Google.org Impact Challenge in prijavo projekta obiščite g.co/ceechallenge.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Za več informacij so vam na voljo pri SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

GAMBIT TRADE d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Podjetje Gambit trade d.o.o. je specializirano za rešitve vodenja prodaje in prodajnih skupin. Pomagajo vam pri uvajanju Microsoft rešitev … Več

RESULT d.o.o.

Celovška cesta 182, 1000 Ljubljana, Tel: 01 542 17 80
RESULT d. o. o. je podjetje, usmerjeno v razvoj poslovnih informacijskih rešitev. Sodelujejo tudi z večjimi svetovnimi podjetji, kot sta na primer IBM in Microsoft. Pri delu upoštevajo ... Več
Zlati partner

MICROSOFT d.o.o.

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 01 584 61 11
Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni ... Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35