Telefonija
03.05.2021 13:50

Deli z drugimi:

Share

Google Pixel končno s podporo za UWB?

Z ultra širokopasovno povezavo bodo sprva opremljeni pametni mobilni telefoni Android višjega cenovnega razreda.
Z ultra širokopasovno povezavo bodo sprva opremljeni pametni mobilni telefoni Android višjega cenovnega razreda.

Ultra širokopasovno povezavo (UWB ali Ultra-wideband) je kot prvo na področje pametnih mobilnih telefonov že pred časom pripeljalo podjetje Apple, in sicer v navezi s pametnimi mobilnimi telefoni iPhone 11, iPhone 11 Pro in iPhone 11 Pro Max. Ta dejansko omogoča izredno natančno navigacijo po zaprtih prostorih (recimo letališčih, nakupovalnih središčih), zato so jo uporabniki sprejeli z odprtimi rokami. Poleg tega lahko z njo tudi samodejno odklepamo vrata, iščemo naprave po prostoru in še mnogo več.

Ker so uporabniki najnovejših pametnih mobilnih telefonov Apple nad novo tehnologijo več kot navdušeni, ne preseneča, da bi lahko ultra širokopasovno povezavo kmalu dobili tudi uporabniki mobilnih naprav Android. Na spletu so se namreč pojavile govorice, da pri podjetju Google resno razmišljajo o tem, da bi tehnologijo UWB ponudili v navezi s prihodom pametnega mobilnega telefona Pixel 6 ali Pixel 6 XL (strojna oprema GS101). Na to nakazuje programska koda prihajajočega mobilnega operacijskega sistema Android 12.

Z ultra širokopasovno povezavo bodo sprva po vsej verjetnosti najprej opremljeni pametni mobilni telefoni Android višjega cenovnega razreda. Najprej pa bodo seveda na vrsto prišli pametni mobilni telefoni Pixel. Kakšne prednosti pa bodo lahko koristili uporabniki mobilnih naprav Android še ni povsem jasno. Ker pa gre tu za odprtokodni operacijski sistem, verjamemo, da jih bo za uporabnike na voljo kar nekaj.


Prijavi napako v članku