Računalništvo, telefonija
23.07.2015 09:07

Deli z drugimi:

Share

Google+ Photos je mrtev. Naj živi Google Photos!

Google Photos prekaša konkurenco na celi črti.
Google Photos prekaša konkurenco na celi črti.

Pri podjetju Google so potrdili, da bo njihova storitev Google+ Photos odšla v večna lovišča, nadomestila pa jo bo novejša storitev Google Photos. Zaustavitev storitve Google+ Photos bo postopna in se bo najprej pričela pri uporabnikih mobilnih naprav Android, katerim bodo sledili uporabniki pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov Apple iOS. Vse fotografije, ki so shranjene v okviru storitve Google+, bodo samodejno prenesene na Google+ Photos, in to neglede na to, ali se uporabnik s tem strinja ali ne.

Google Photos se bo uporabnikom digitalne fotografije zagotovo zlahka prikupil, saj omogoča neomejeno shranjevanje fotografij in videoposnetkov. Novost je na voljo za uporabnike pametnih mobilnih telefonov Android in iOS, pri čemer je omejitev postavljena le na ločljivost. Ločljivost fotografij je omejena na 16 milijonov slikovnih točk, medtem ko je ločljivost videoposnetkov postavljena na 1.920 x 1.080 slikovnih točk, največja velikost posamezne datoteke pa je omejena na 15 gigabajtov. Program Google Photos omogoča samodejno shranjevanje varnostnih kopij fotografij in videoposnetkov, in sicer tako z mobilnih naprav kot tudi osebnega računalnika.

Google Photos seveda omogoča še enostavno deljenje vsebin na priljubljenih družabnih omrežjih in celo prek povezave Bluetooth in elektronske pošte v obliki povezave. Več informacij o najnovejši storitvi podjetja Google pa je dosegljivih na naslovu bit.ly/Google-Photos-New.


Prijavi napako v članku