Računalništvo, telefonija
14.03.2011 15:51

Deli z drugimi:

Share

Google omogoča blokiranje neželenih spletnih strani v iskalnih rezultatih

S programskim orodjem Personal Blocklist bo iskanje na Googlu prijetnejše!
S programskim orodjem Personal Blocklist bo iskanje na Googlu prijetnejše!

Pred kratkim je podjetje Google za svoj spletni brskalnik Chrome pripravilo brezplačno programsko orodje Personal Blocklist. To omogoča, da s pritiskom na povezavo “Block” izbrana domena ni več prikazana v iskalnih zadetkih spletnega iskalnika Google. Ker je programsko orodje Personal Blocklist med uporabniki brskalnika Chrome zelo priljubljeno, ga je računalniški gigant vgradil kar v programsko kodo iskalnika.

Možnost blokiranja neželenih spletnih strani v iskalnih zadetkih se pojavi šele tedaj, ko kliknemo na poljubni zadetek in se vrnemo nazaj na seznam vseh iskalnih zadetkov. Če nato izberemo povezavo “Block“, se nam ta domena ne bo več prikazovala v iskalnih zadetkih spletnega iskalnika Google. Če si čez čas premislimo, lahko seveda vse ali le izbrane domene oziroma spletne strani ponovno aktiviramo. Za uporabo nove funkcionalnosti moramo biti kakopak prijavljeni s svojim Googlovim računom.

Seznam blokiranih spletnih strani je mogoče urejati kar v nastavitvah profila. Nova funkcionalnost spletnega iskalnika Google je vsaj naenkrat na voljo le v angleški različici iskalnika. Poleg tega potrebujemo še spletne brskalnike Chrome 9, Internet Explorer 8 in Firefox 3.5 ali novejše. Ker Google novost uvaja postopoma, bo vsem uporabnikom na voljo najkasneje do pomladi.


Prijavi napako v članku