Telefoni
07.12.2010 13:21
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pametni mobilni telefon Google Nexus S ugledal luč sveta

Google Nexus S je naznanil dobo mobilnega operacijskega sistema Android 2.3 Gingerbread!
Google Nexus S je naznanil dobo mobilnega operacijskega sistema Android 2.3 Gingerbread!

Pred kratkim so se na svetovnem spletu pojavile številne govorice, da naj bi podjetje Samsung za Google pripravljalo novi mobilnik. Šlo naj bi za pametni mobilni telefon Nexus S, ki naj bi temeljil na osnovi pametnega mobilnega telefona Galaxy S. Ta je namreč med uporabniki storitev mobilne telefonije izjemno priljubljen.

Spletne govorice so se na srečo številnih ljubiteljev pametnih mobilnih telefonov Android uresničile. Google je namreč uradno prestavil pametni mobilni telefon Nexus S, ki ga je zanj pripravilo podjetje Samsung. Pametni mobilni telefon Google Nexus S pričakovano ni od muh, saj za preračunavanje podatkov uporablja gigaherčni procesor ARM Cortex A8. Za shranjevanje vmesnih izračunov ima mobilnik na voljo kar 512 megabajtov sistemskega pomnilnika in nudi polno podporo standardu Open GL ES.

Pametni mobilni telefon Google Nexus S ima za shranjevanje podatkov na voljo 16 gigabajtov vgrajenega pomnilnika. Tega je seveda mogoče razširiti s pomočjo kartic microSD. Pametni mobilni telefon Google Nexus S za prikazovanje slik uporablja 4-palčni oziroma 10,2-centimetrski zaslon ločljivosti 800×480 točk oziroma WVGA. Za zajem nepozabnih trenutkov je na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti pet milijonov točk. Ta lahko zajema celo filmske posnetke v formatu 720p.

Googlov mobilnik Nexus S je opremljen še z brezstično tehnologijo NFC (Near Field Communications). Ta bo uporabnikom mobilnika omogočala predvsem varnejše brezstično poslovanje, saj bodo namenske aplikacije in informacije o plačilnih karticah shranjene neposredno na kartico SIM. Možnost zlorabe plačilne kartice v primeru kraje mobilnika bo zelo majhna, saj bo potrebno za izvršitev transakcije vedno vpisati skrivno geslo.

Na pametnem mobilnem telefonu Google Nexus S je pričakovano nameščen mobilni operacijski sistem Android 2.3 Gingerbread. Ta prinaša številne novosti, kot so na primer bogata paleta novih in grafično dodelanih ikon ter možnost opravljanja telefonije VoIP preko storitve Google Voice in brezžične povezave Wi-Fi.

Google bo pametni mobilni telefon Nexus S Onkraj luže ponudil v prodajo v drugi polovici decembra. Novinca bo mogoče kupiti celo preko svetovnega spleta. O maloprodajni ceni mobilnika podjetje Google zaenkrat ostaja skrivnostno.

Vas zanima več iz te teme?
Google telefoni

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

IMEDIA GSM d.o.o.

Prvomajska ulica 39, 5000 Nova Gorica, Tel: 08 205 86 61
Mishop.si je spletna trgovina, specializirana za prodajo električnih aparatov znamke Xiaomi (posebej pametnih telefonov, pa ne samo teh) na slovenskem območju. Storitve: - naročila ... Več

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50

ZASLON TELECOM d.o.o.

Brnčičeva 13, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 563 43 30
Zaslon Telecom razvija visokotehnološke rešitve za brezpapirno poslovanje, CTI tehnologije ter interaktivne rešitve na dotik. Več

Makro Team d.o.o.

Ilaunigova ulica 5, 2230 Lenart v Slovenskih goricah, Tel: 040 410 451, 02 729 25 40
Ste mislili, da je IT podporna služba primerna le za večja podjetja? Zagotavljanje strokovne informacijske podpore bodisi na daljavo ali na fizični lokaciji ima številne prednosti, ... Več