Računalništvo, telefonija
18.02.2020 07:40
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google Maps s pomembno obletnico in novimi možnostmi

Priljubljena storitev Google Maps je med nami  prisotna že 15 let!
Priljubljena storitev Google Maps je med nami prisotna že 15 let!

Navigacijski sistem GPS je z leti postal nepogrešljiv del našega življenja, saj nam omogoča hitro in brezskrbno potovanje po neznanih krajih. Med vsemi trenutno prevladuje navigacijski sistem Google Maps, saj ga širom sveta uporablja več kot milijarda uporabnikov. Ta je med nami prisoten že kar 15 let, v zadnjih nekaj letih pa je deležen številnih izboljšav, pri čemer jih je bilo večino usmerjenih v izboljšanje funkcionalnosti in poenostavljeno navigacijo na številnih mobilnih napravah.

Navigacijski sistem Google Maps se danes uporablja v več kot 220 državah in ozemljih širom sveta, prometni podatki pa so na voljo za 171 držav, ta pa se nenehno izboljšuje z dodatnimi možnostmi. Pri podjetju Google so 15. letni obstoja storitve Maps sicer obeležili s poenostavljeno zasnovo lokacijske ikone, ki se zdaj nahaja na belem ozadju z značilnimi Googlovimi barvami. Obletnico so pri podjetju Google obeležili tudi s hitrejšim posodabljanjem priljubljenih lokacij.

Pri podjetju Google so za bližnjo prihodnost že napovedali nove zmogljivosti za navigacijski sistem Maps, kot so na primer izogibanje množici, informacije o javnem prevozu in nove funkcije za ogled dogajanja v živo. Omenjene funkcije bodo Googlovi programerji pričeli razvijati meseca marca, njihova razpoložljivost pa bo seveda odvisna od »razvitosti« infrastrukture v posameznih regijah.


Prijavi napako v članku