Programska in razvojna orodja
12.02.2010 07:58
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google kot ponudnik dostopa do svetovnega spleta?

Google se dobro bori z gospodarsko krizo.
Google se dobro bori z gospodarsko krizo.

Podjetje Google je širši javnosti predstavilo projekt za postavitev optičnega omrežja, ki bo omogočalo prenose podatkov s hitrostjo do enega gigabita na sekundo. Računalniški gigant bo sprva ponudil petdeset tisoč dostopov do izjemno hitrega omrežja, ki naj bi bil povrh vsega tudi cenovno zelo ugoden.

Google namerava lastno žično omrežje za hiter dostop do svetovnega spleta postaviti na povsem enak način, kot je to pred časom storil pri izgradnji brezžičnih javno dostopnih točk. Računalniški gigant bo s postavitvijo lastnega žičnega omrežja imel tudi možnost preizkušanja novih storitev, in sicer tako brezplačnih kot tudi plačljivih.

Podjetje Google bo onkraj luže do konca meseca marca sprejemalo “prošnje” za priklop na hitro optično omrežje, ki pa jih lahko oddajo tako računalničarji kot tudi podjetja in državne ustanove. Računalniški gigant se je ob tem še zavezal, da bo prav vsem uporabnikom zagotovil dostop do spleta s hitrostjo do enega gigabita na sekundo in da tu ne bo prostora za nikakršno obliko diskriminacije.

Vas zanima več iz te teme?
Google iskalnik

Prijavi napako v članku