Računalništvo, telefonija
02.11.2016 10:18
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google razkril resne ranljivosti v sistemu Windows

Posodobitev za Windows bo na voljo drugi torek v mesecu novembru!
Posodobitev za Windows bo na voljo drugi torek v mesecu novembru!

Inženirji podjetja Google so jo tokrat pošteno zagodli podjetju Microsoft, saj so pred kratkim v njegovem operacijskem sistemu Windows našli kar dve resni varnostni ranljivosti. Medtem ko je bila ena izmed njih takoj zakrpana, je druga še vedno aktivna in jo je mogoče po ocenah strokovnjakov brez večjih težav zlorabiti. Zaradi tega ne preseneča, da jo nepridipravi že dolgo s pridom izkoriščajo, varnostni strokovnjaki pa so prepričani, da bo tovrstnih zlorab v prihodnje le še več.

Tu je sporna varnostna razpoka v tehnologiji Flash, ki so jo pri podjetju Adobe preko lastne platforme za posodobitve sicer že zakrpali, medtem ko Microsoft operacijskega sistema Windows še ni ustrezno nadgradil. Pri podjetju Microsoft s potezo podjetja Google seveda niso zadovoljni, saj verjamejo, da so z objavo informacij o varnostni ranljivosti le pomagali spletnim nepridipravom pri pripravi škodljivih programskih kod. Pri podjetju Microsoft se branijo še s tem, da krpanje programske opreme znotraj operacijskega sistema Windows pač traja nekoliko dlje.

Microsoft bo varnostno ranljivost v operacijskem sistemu Windows po vsej verjetnosti odpravil šele v drugi polovici novembra. Če pa niste pripravljeni čakati na uradno posodobitev s strani Microsofta, lahko program Flash posodobite sami, in sicer s prenosom na spletni strani bit.ly/Adobe-Flash-RN.


Prijavi napako v članku