Računalništvo, telefonija
22.09.2017 08:00
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google in HTC najavila 1,1 milijarde dolarjev vreden sporazum o sodelovanju

Google in HTC najavila 1,1 milijarde dolarjev vreden sporazum o sodelovanju
Google in HTC najavila 1,1 milijarde dolarjev vreden sporazum o sodelovanju

Google in HTC sta danes najavila dokončni sporazum, po katerem se bodo določeni zaposleni v podjetju HTC, ki so že sedaj delali na področju razvoja pametnih telefonov Pixel, pridružili podjetju Google. Kot del posla bo HTC od Googla prejel 1,1 milijarde ameriških dolarjev v gotovini. Google bo pridobil tudi neizključno licenco za HTC-jevo intelektualno lastnino.

Sporazum je poglobitev več kot desetletje dolgega strateškega partnerstva med podjetjema HTC in Google na področju razvoja vrhunskih pametnih telefonov. Ta sporazum prav tako podpira HTC-jevo strategijo na področju pametnih telefonov lastne blagovne znamke, omogoča oblikovanje bolj racionalnega nabora izdelkov, večjo operativno učinkovitost in finančno prilagodljivost. HTC bo obdržal celotno razvojno oziroma inženirsko znanje – trenutno delajo na naslednjem paradnem konju med pametnimi telefoni, ki bo nasledil HTC U11. HTC bo tudi še naprej razvijal na področju navidezne resničnosti oziroma posla na področju izdelkov in tehnologij VIVE ter tehnologij prihodnje generacije, kot so IoT, obogatena resničnost in umetna inteligenca.

Za podjetje Google sporazum predstavlja nadaljnjo zavezo vlaganju v pametne telefone in, na splošno, v svoj rastoči posel s strojno opremo. Kot že omenjeno bo imel Google dostop tudi do intelektualne lastnine, kar je izvrstno za nadaljnji razvoj družine pametnih telefonov Pixel. Nenazadnje sporazum predstavlja Googlovo pomembno investicijo na Tajvanu kot ključnem trgu inovacij in tehnologij.

»Kot pionir na področju pametnih telefonov smo izjemno ponosni na našo zgodovino inovacij. Vrhunski telefoni, vključno z našo intelektualno lastnino, izjemni inženirji in zmožnosti na področju sistemske integracije so Googlu omogočili krepitev trga z operacijskim sistemom Android. Sporazum je odličen naslednji korak v našem dolgoročnem partnerstvu, ki bo Googlu omogočil nadaljnji zagon na področju strojne opreme, nam pa inovacije na področjih pametnih telefonov, navidezne resničnosti VIVE, povezanih izdelkov in storitev,« je dejala Cher Wang, predsednica uprave in izvršna direktorica podjetja HTC.

Transakcija, ki jo morajo odobriti še pristojni organi, bo zaključena v začetku leta 2018.


Prijavi napako v članku