Programska in razvojna orodja
21.03.2014 07:40

Deli z drugimi:

Share

Google Chromecast prispel v Evropo

S pomočjo vmesnika Google Chromecast je prikazovanje vsebin iz mobilnih naprav Android na domači televizor nadvse priročno opravilo.
S pomočjo vmesnika Google Chromecast je prikazovanje vsebin iz mobilnih naprav Android na domači televizor nadvse priročno opravilo.

Podjetje Google je uradno najavilo razpoložljivost vmesnika Chromecast za kar deset izbranih evropskih držav. Tu dejansko gre za miniaturno napravo, ki omogoča predvajanje večpredstavnostnih vsebin iz naprav Android kar na domači televizor, in sicer preko brezžične povezave Wi-Fi. Novost je na voljo na Danskem, Finskem, Nemčiji, Franciji, Italiji, na Nizozemskem, Novoveški, Španiji, Švedski in Združenem kraljestvu, Slovenije pa žal še vedno ni na Googlovem »zemljevidu«. Uporabniki bodo poleg dostopa do spletnih portalov YouTube, Google in Netflix Player prejeli še dostop do vsebin, ki so specifične za državo, kjer se novost trži.

Maloprodajna cena vmesnika Google Chromecast se v evropskem prostoru trenutno giba okoli 35 evrov. Tu velja še omeniti, da lahko novost uporabljamo celo v navezi s pametnimi mobilnimi telefoni iPhone, tabličnimi računalniki iPad in spletnim brskalnikom Google Chrome, ki je nameščen na namiznih in prenosnih računalnikih z operacijskim sistemom Windows in Mac OS X. Vmesnik Google Chromecast velikosti običajnega pomnilniškega ključka USB je za nameček povsem pisan na kožo visokoločljivim televizijskim sprejemnikom. Upajmo, da bo novost kmalu uradno vendarle naprodaj tudi pri nas.

Vas zanima več iz te teme?
Google iskalnik

Prijavi napako v članku