Računalništvo, telefonija
26.07.2013 06:11
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google Chromecast: Vmesnik za predvajanje vsebin iz naprav Android na domači televizor

Podjetje Google je ponudilo v prodajo nadvse zanimivo napravo, ki omogoča predvajanje večpredstavnostnih vsebin iz naprav Android kar na domači televizor. Za nakup vmesnika Google Chromecast je onkraj luže potrebno odšteti zgolj preračunanih 26 evrov.
Prikazovanje vsebin iz mobilnih naprav Android na domači televizor še nikoli ni bilo enostavnejše!
Prikazovanje vsebin iz mobilnih naprav Android na domači televizor še nikoli ni bilo enostavnejše!

Podjetje Google je uporabnike pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov Android prijetno presenetilo z najavo pričetka prodaje vmesnika Chromecast. Tu gre za miniaturno napravo, ki omogoča predvajanje večpredstavnostnih vsebin iz naprav Android kar na domači televizor, in sicer preko brezžične povezave Wi-Fi. Novost lahko uporabljamo celo v navezi s pametnimi mobilnimi telefoni iPhone, tabličnimi računalniki iPad in spletnim brskalnikom Google Chrome, ki je nameščen na namiznih in prenosnih računalnikih z operacijskim sistemom Windows in Mac OS X.

Vmesnik Google Chromecast velikosti običajnega pomnilniškega ključka USB je pisan na kožo visokoločljivim televizijskim sprejemnikom in je združljiv z bogato paleto spletnih storitev, kot so Netflix, YouTube, Google TV in Google Play Music. Kmalu bodo na voljo še preostale priljubljene spletne storitve, kot je na primer Pandora. Za nakup novosti, ki je še vedno v »poskusnem obdobju«, je onkraj luže potrebno odšteti zgolj preračunanih 26 evrov. Kako se vmesnik Google Chromecast obnese v praksi pa si lahko ogledate v predstavitvenem videoposnetku, ki je dosegljiv na spletnem naslovu http://goo.gl/5rwhmj.


Prijavi napako v članku