Računalništvo, telefonija
23.10.2013 14:54
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google Chromecast kmalu na voljo vsem

Vmesnik Google Chromecast bo kmalu naprodaj še drugod po svetu, saj lahko aplikacijo zanj že namestijo uporabniki mobilnih naprav Android, ki niso locirani v ZDA. Novost bo kmalu naprodaj še v Kanadi in Združenem kraljestvu, proti koncu leta pa naj bi ga bilo mogoče naročiti še k nam.
S pomočjo vmesnika Google Chromecast je prikazovanje vsebin iz mobilnih naprav Android na domači televizor nadvse priročno opravilo.
S pomočjo vmesnika Google Chromecast je prikazovanje vsebin iz mobilnih naprav Android na domači televizor nadvse priročno opravilo.

Podjetje Google je konec julija onkraj luže ponudilo v prodajo nadvse zanimivo napravo, ki omogoča predvajanje večpredstavnostnih vsebin iz naprav Android kar na domači televizor. Za nakup vmesnika Google Chromecast je onkraj luže potrebno odšteti zgolj preračunanih 26 evrov. Kot vse kaže bo novost kmalu naprodaj še drugod po svetu, saj lahko aplikacijo zanj že namestijo uporabniki naprav Android, ki niso locirani v ZDA.

Vmesnik Google Chromecast bo kmalu naprodaj še v Kanadi in Združenem kraljestvu, proti koncu leta pa naj bi ga bilo mogoče naročiti še k nam. Tu dejansko gre za miniaturno napravo, ki omogoča predvajanje večpredstavnostnih vsebin iz naprav Android kar na domači televizor, in sicer preko brezžične povezave Wi-Fi. Novost lahko uporabljamo celo v navezi s pametnimi mobilnimi telefoni iPhone, tabličnimi računalniki iPad in spletnim brskalnikom Google Chrome, ki je nameščen na namiznih in prenosnih računalnikih z operacijskim sistemom Windows in Mac OS X. Vmesnik Google Chromecast velikosti običajnega pomnilniškega ključka USB je pisan na kožo visokoločljivim televizijskim sprejemnikom in je združljiv z bogato paleto spletnih storitev, kot so Netflix, YouTube, Google TV in Google Play Music.


Prijavi napako v članku