Triki in nasveti
17.07.2014 21:24
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google Chrome 36 na voljo za prenos!

Google Chrome 36 na voljo za prenos!
Google Chrome 36 na voljo za prenos!

Programerji podjetja Google so tokrat kar dobra dva meseca potrebovali za pripravo nove različice priljubljenega spletnega brskalnika Chrome. Prenovljeni Chrome 36 (trenutna različica 36.0.1985.125) za namizne in prenosne računalnike Mac, Windows in Linux odpravlja številne pomanjkljivosti, ki so vplivale na njegovo varnost, stabilnost in hitrost delovanja. Manjših sprememb sta bila deležen tudi »grafični vmesnik« in sistem obveščanja, saj je uporabnikom odslej na voljo povsem prenovljen vmesnik ko brskalnik uporabljamo v načinu brez beleženja zgodovine ter ko se spletni brskalnik samodejno obnovi po prenehanju delovanja.

Spletni brskalnik Google Chrome 36 uporabnikom operacijskega sistema Linux prinaša podporo za Chrome App Launcher, odpravljenih pa je bilo kar 26 varnostnih ranljivosti. Glavični vmesnik za obveščanje je nekoliko bolj ploščat v primerjavi s predhodnikom, nekaj izboljšav pa do bili deležni tudi razvijalci programske opreme. Posodobitve je bil seveda deležen tudi spletni brskalnik Chrome za mobilni operacijski sistem Android, saj je bogatejši za možnost prikazovanja podnapisov v načinu polnega zaslona, različica za iOS pa je pridobila polno združljivost z Googlovim vmesnikom Chromecast.

Če še nimate nameščenega spletnega brskalnika Google Chrome, novo različico najprej prenesite s klikom na spletno povezavo bit.ly/Chr-ome in ga nato z zgolj nekaj kliki namestite. Novost je na voljo za uporabnike operacijskih sistemov Windows, Linux in Mac OS X ter je kakopak že bila prevedena v slovenski jezik. Lastniki Googlovega brskalnika pa lahko opravite posodobitev na način, da kliknete na »reže« (desno zgoraj) in izberete »O Google Chrome«. Posodobitev se bo pričela samodejno, po uspešni namestitvi pa bo potrebno Googlov brskalnik le še ponovno zagnati.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ADVANT d.o.o.

Cesta na Brdo 119a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 470 00 00
Podjetje ADVANT d.o.o. je z vami že od leta 1998. Naše osnovno poslanstvo je biti vodilni graditelj informacijsko komunikacijske infrastrukture. Aktivnosti, ki jih povezujemo ... Več

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668

BILAZ d.o.o.

Sedejeva ulica 8, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 19 00
Ponudba kakovostnih storitev s kvalitetnimi materiali in "brand name" računalniškimi blagovnimi znamkami jih uvršča v sam vrh tovrstnih ponudnikov. Cenovna politika podjetja je ... Več

ADMIRAL DYNAMICS d.o.o.

PTC Diamant, Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 810 91 92