Telefoni
27.12.2016 12:11
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google bo namesto vas odgovarjal na prejeto e-pošto

Novi mobilni Google Inbox nam bo pomagal pri obvladovanju množice elektronskih sporočil.
Novi mobilni Google Inbox nam bo pomagal pri obvladovanju množice elektronskih sporočil.

Pri Googlu predstavljajo novo funkcijo imenovano Smart Reply. Uporabnikom Googlove e-pošte, storitev omogoča, da na prejeta sporočila odgovorijo s pomočjo predhodno navedenih možnih odgovorov. V ta namen pri Googlu uporabljajo umetno inteligenco s pomočjo katere najprej pregledajo vsebino prejete e-pošte in nato na podlagi preteklih odgovorov in konteksta konverzacije predlagajo morebitne odgovore.

Pri Googlu zagotavljajo, da naj njihovi ljudje ne bi imeli dostopa do vsebin, čeprav tehnologija sama pregleda sleherno prejeto e-pošto. Takšna izjava je razumljiva, saj bi uporabniki verjetno slabo reagirali, če bi lahko Googlovi zaposleni prebirali njihovo e-pošto. Po drugi strani pa Google že danes na podlagi vsebin poslanih preko storitve kot je Gmail, posreduje ciljane oglase. To pomeni, da je vaša vsebina v prejetih in poslanih sporočilih prek e-pošte že danes pod drobnogledom algoritmov.

Umetna inteligenca tako postaja vsakdanji pojav v vse večjem številu storitev in leto 2016 predstavlja mejnik za tehnologijo. Hkrati se s tem na trgu pojavljajo pametni asistenti, ki prevzemajo nezaželjena in časovno zamudna dela namesto vas in vam na ta način omogočajo več časa bodisi za delo in služenje denarja ali preživljanja z družino in prijatelji. V vsakem primeru je tehnologija dobrodošla.

Smart Reply je na voljo v storitvi Inbox, ki je že danes na voljo uporabnikom pametnih naprav iOS in Android.

Vas zanima več iz te teme?
Google telefoni

Prijavi napako v članku