Strojna oprema
11.09.2008 19:01
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google bo investiral v tretji svet

Po poročanju časnika Financial Times, naj bi Google najavil podporo iniciativi O3B, ki naj bi prinesla internet trem milijardam ljudem v Afriki in drugim regijam. Do leta 2010 naj bi lansirali 16 satelitov, ki bodo državam v razvoju prinesli internetno povezavo. Google želi uresničiti to vizijo, vendar bo najprej potrebno zagotoviti primerno infrastrukturo, vključno s proizvodnjo električne energije, zagotavljanje računalnikov, tehnično podporo, izkušnje in storitve na področjih z nizko stopnjo pismenosti.

Za prvo fazo, 750 milijonov ameriških dolarjev vrednega projekta, bodo pri Thales Alenia Space naročili 16 satelitov, ki bodo s širokopasovnim omrežjem pokrili države, ki se nahajajo 45 stopinj od ekvatorja. Različni partnerji, so v projekt do sedaj vložili že 20 milijonov ameriških dolarjev.

Greg Wyler, podjetnik, ki je ustanovil O3B Networks, meni, da bodo sateliti v polnem delovanju do konca leta 2010. Podjetje O3b se bo osredotočilo tudi na podpisovanje pogodb z operaterji na tržiščih v razvoju kot so Afrika, Azija, južna Amerika in bližnji vzhod. Zagotavljanje pokritosti s satelitskimi krožniki, pa bi na ta način lahko občutno znižalo stroške pasovne širine na podeželju v državah kot so Mehika, Čile in Avstralija.


Prijavi napako v članku