Računalništvo, telefonija
29.09.2019 06:21
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Android 10 Go Edition za boljše delovanje in večjo varnost

Novi Android 10 Go Edition prinaša številne prednosti.
Novi Android 10 Go Edition prinaša številne prednosti.

Številni uporabniki storitev mobilne telefonije se strinjajo, da je Googlov mobilni operacijski sistem Android Go odlična izbira. Mobilna platforma je namreč namenjena cenejšim mobilnim napravam z manj zmogljivo strojno opremo. Zato je mnoge razveselila nedavna objava podjetja Google, saj je z njo naznanil razpoložljivost mobilnega operacijskega sistema Android 10 Go Edition.

Novi Android 10 Go Edition se osredotoča na izboljšanje zmogljivosti, kar se odraža v tem, da je zagon aplikacij v primerjavi s predhodnikom za okoli 10 odstotkov hitrejši. Večopravilnost se izvaja z manj sistemskega pomnilnika, zato jo bo moč brez težav uporabljati tudi na cenejših napravah. Poleg višje zmogljivosti, novost prinaša tudi večjo varnost, in sicer z uvedbo kriptografskega protokola Adiantum, za delovanje katerega namenska zmogljiva strojna oprema ni potrebna.

Android 10 Go Edition seveda vključuje tudi nedavne posodobitve aplikacij Go Edition, kot so Google Go, Google Assistant Go, YouTube Go, Google Maps Go, Gmail Go, Gboard Go, Google Play, Chrome in Files Go ter hitrejše delovanje drugih aplikacij, kot so Facebook, Uber, Twitter in Spotify. Z mobilnim operacijskim sistemom Android Go je trenutno opremljenih že več kot 1.600 naprav, zato verjamemo, da bo tudi Android 10 Go Edition uspešen in priljubljen.


Prijavi napako v članku