Igre
13.09.2021 09:30

Deli z drugimi:

Share

Približuje se apokalipsa in Kratos je spet v središču viharja

Kratos in Atreus proti Thoru, kdo bo zmagovalec?
Kratos in Atreus proti Thoru, kdo bo zmagovalec?

Nadaljevanje God of War, s katerim so nas pred enim letom podražili razvijalci, ima zdaj uradno ime. To je God of War Ragnarok, novi napovednik iz četrtkovega PlayStation dogodka pa nas je razveselil s številnimi podrobnostmi.

God of War Ragnarok je bil v začetku tega leta preložen na leto 2022. Kot običajno bo igra ekskluzivna za PlayStation 4 in PlayStation 5. Ali je kaj upanja za PC izdajo pa razvijalci niso komentirali. Nekateri oboževalci se sklicujejo na prav tako ekskluzivno PlayStation igro, Horizon Zero Dawn, ki je po enem letu vseeno prišla na osebne računalnike in tudi požela veliko uspeha.

God of War Ragnarok nadaljuje zgodbo Kratosa

Zgodba se nadaljuje nekaj let po prvotni igri. Ledeni vetrovi Fimbulwinter so prišli v Midgard in otežili preživetje Kratosa, Atreusa in Mimirja v nordijskih divjinah. Naznanjajo tudi prihod Ragnaroka, mitološke prerokbe nordijske apokalipse in ponovnega preroda.

V zadnji igri smo spremljali družinsko vez med Kratosom in Atreusom. Med očetom in sinom se je ustvarila globoka vez zaupanja in razumevanja, vendar nekaj zapletenosti še vedno ostaja, še posebej po odkritju Atreusove dediščine in skrite prerokbe, ki jo je slišal le Kratos.

Atreus je obupno radoveden. Tako ko večina mladih želi bolj kot kar koli razumeti, kdo je in kdo bi lahko bil. Skrivnost Lokijeve vloge v prihajajočem spopadu je nekaj, česar Atreus ne more ignorirati. Želi ohraniti svojo družino na varnem, a tudi Atreus noče stati ob strani in storiti ničesar, medtem ko Devet kraljestev gori. Kratos, ki se predobro zaveda svojih preteklih napak, želi svojemu sinu prizanesti krvave lekcije, ki se jih je naučil iz spopada z bogovi. Želi si zaščititi svojega sina, njun spopad z Baldurjem iz prejšnje igre je le še dodatno potrdil, da iz božjih konfliktov prihaja le tragedija.

Glavna antagonista bosta tokrat Freya in vsemogočni Thor.

Nekoč zaveznica Freya je sedaj njun smrtni sovražnik. Po smrti sina Baldurja se je Freya zavezala k maščevanju nad olimpijskim bogom Kratosom in njegovim sinom. Freya ni le silovito močna uporabnica Vanirjeve magije, ampak tudi strahotna bojevnica.

Končno smo dobili tudi prvi vpogled v mogočnega Thora, »največjo mesarsko barabo v devetih kraljestvih«, po besedah Mimirja. Že samo pogled na znamenito kladivo Mjolnir, prekrito s strelami, nas navdušuje in dobili smo namig, kako grozen bo Thor kot nasprotnik.

God of War Ragnarok prihaja v letu 2022, točen datum pa še ni znan. Spremljajte najnovejše novice v naši rubriki Igre.

Vas zanima več iz te teme?
PlayStation igre napovedi iger

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

EGAL d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 05 905 55 35
EGAL, d.o.o., Ljubljana je ekskluzivni zastopnik ameriškega globalnega podjetja Panduit za jugovzhodno in vzhodno Evropo, in sicer so predstavniki v 26 evropskih državah. Panduit ... Več
Zlati partner

ŠPICA INTERNATIONAL d.o.o.

Pot k sejmišču 33, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 568 08 00
Špica International je vodilni slovenski ponudnik informacijskih sistemov in rešitev za obvladovanje časa in prostora. Realnega prostora v realnem času! Njihove rešitve vključujejo ... Več

AFLabs d.o.o.

Stegne 21, 1000 Ljubljana, Tel: 041 884 065
Na AFLabs se obrnete, če potrebujete celovite rešitve industrijske kvalitete. Gre za razvojno inovativno podjetje, ki ga žene neprestana želja po napredku in iskanju novih rešitev. Razvoj ... Več

InfoQ d.o.o., informacijske rešitve

Cankarjeva cesta 6a, 8330 Metlika, Tel: 041 630 449
Podjetje InfoQ d.o.o. razvija programske rešitve za proizvodna podjetja, ki potrebujejo SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) in MES (Manufacturing Execution System) skupaj ... Več