Računalništvo, telefonija
19.05.2011 12:05

Deli z drugimi:

Share

GOAP d.o.o. Nova Gorica – podpis pogodbe s turškim partnerjem

Podpis pogodbe s turškim partnerjem
Podpis pogodbe s turškim partnerjem

V prostorih MO Nova Gorica je bila podpisana ekskluzivna »Pogodba o distribuciji« med podjetjem GOAP d.o.o. Nova Gorica in turškim partnerjem, podjetjem TEKNOBOYUT Otomasyon iz Ankare.

Pri svečanemu podpisu pogodbe so bili prisotni Nj. eksc. g. Derya Kanbay, veleposlanik Republike Turčije v Sloveniji, Matej Arčon, župan MO Nova Gorica, ga. Mirjam Božič, predstavnica GZS enota Nova Gorica ter predstavniki turškega partnerja, podjetja Teknoboyut iz Ankare z direktorjem g. Okan-om Atasayar-ijem na čelu.

Podjetje GOAP je usmerjeno predvsem v razvoj lastnih visokotehnoloških, inovativnih produktov in rešitev katere se vgrajujejo v hotelih, stanovanjskih in poslovnih objektih ter potniških ladjah. S tem je zagotovljeno udobno in varno bivanje ter varčevanje z energijo. GOAP-ovi produkti in rešitve so zaščiteni in registrirani pod blagovno znamko NETIC.

Že ob ustanovitvi podjetja pred 20 leti so v GOAP-u spoznali, da je za dolgoročno rast podjetja pomembna širitev na tuje trge. Izvedba velikih projektov v tujini – avtomatizacije in energetskega varčevanja sistemov gretja, hlajenja in prezračevanja na potniških ladjah, so podjetju vlili samozavest in postali dokaz, da se lahko podjetje brez strahu in zadržkov kosa z največjimi svetovno znanimi ponudniki tovrstnih storitev.

Podprti s samozavestjo in izkušnjami izvedbe velikih projektov, so leta 2004 začeli z razvojem novih visokotehnoloških produktov za potrebe avtomatizacije in kmalu od idej na papirju prišli do prvih rezultatov – produktov lastne blagovne znamke NETIC. Danes blagovno znamko NETIC sestavlja cela družina produktov in rešitev katere zagotavljajo integracijo vseh tehnologij ki so v objektih, to so upravljanje pogojev v bivalnem okolju (upravljanje temperature, svetlobe, kvalitete zraka), kontrola dostopa in registracija časa, videodomofonija in video nadzor, dostop do multimedijskih vsebin in predvajanje le teh ter naročanje storitev in sicer preko TV, spleta, zaslona na dotik in mobilnega telefona.

Nov mejnik je bila odločitev da se podjetje preusmeri od izvajalca projektov na dobavitelja tehnoloških rešitev distributerjem v tujin. V zadnjem letu so pridobili integratorje – partnerje NETIC rešitev v kar 6ih državah.

Turčija, kot most med Evropo in Azijo ponuja neskončno mnogo poslovnih priložnosti, ne samo lokalno, temveč v celotni regiji, zato si je GOAP zelo prizadeval pridobiti partnerja na tem tržišču. S podpisom pogodbe o distribuciji je turško podjetje TEKNOBOYUT postal distributer in integrator GOAP-ovih rešitev na turškem trgu.


Prijavi napako v članku