Aplikacije in dodatni programi
09.08.2011 06:38
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Gmail kot Outlook

Vam je všeč nova funkcionalnost elektronskega poštnega predala Gmail?
Vam je všeč nova funkcionalnost elektronskega poštnega predala Gmail?

Elektronski poštni predal Gmail je med spletnimi deskarji sila priljubljen. Ta v primerjavi s konkurenčnimi rešitvami namreč ponuja izjemno bogato paleto uporabnih spletnih storitev. Poleg tega nudi dovolj prostora za hranjenje in arhiviranje elektronske pošte ter je izredno priljubljen celo v poslovnem svetu. Ker številni poslovni uporabniki Gmaila hkrati uporabljajo še odjemalec elektronske pošte Outlook, so Googlovi programerji zanje pripravili novo in nadvse uporabno funkcionalnost.

Tu gre za funkcionalnost Podokno za predogled (ang. Preview Pane), ki izboljšuje videz in učinkovitost elektronskega poštnega predala Gmail. Ta je na voljo v Laboratoriju in omogoča branje elektronske pošte neposredno ob seznamu pogovorov. Tako lahko hitreje preberemo pošto in si zagotovimo več konteksta. Funkcionalnost Podokno za predogled je na las podobna tisti, ki jo je Microsoft že pred leti uvedel v svojem odjemalcu elektronske pošte Outlook (Okno za predogled oziroma Reading pane).

Funkcionalnost Podokno za predogled v elektronskem poštnem predalu Gmail vključimo tako, da najprej kliknemo na »Možnosti« in izberemo »Laboratoriji«. Nato v meniju poiščemo »Podokno za predogled« in kliknemo na »Omogoči«. Postopek zaključimo s klikom na gumb »Shrani spremembe«. Ob vključeni funkcionalnosti Podokno za predogled dobimo v desnem kotu novo ikono z dvema možnostima. Navpična razdelitev nam prikaže vsebino sporočila na desni strani, medtem ko nam Vodoravna razdelitev prikaže vsebino sporočila na spodnji polovici zaslona. V primeru težav se po pomoč in nasvete seveda lahko zatečete na Forum Računalniških novic (http://goo.gl/bBIpG).

Vas zanima več iz te teme?
Gmail pošta

Prijavi napako v članku