Računalništvo, telefonija
09.03.2016 17:44

Deli z drugimi:

Share

Globalno partnerstvo družb Lenovo in Juniper Networks

Družbi Lenovo in Juniper Networks sta danes objavili začetek globalnega strateškega partnerstva, s katerim želita izkoristiti sinergije svojih portfeljev izdelkov in tehnologij pri gradnji nove generacije hiperkonvergenčnih in hiperskalabilnih podatkovnih centrov, namenjenih najbolj zahtevnim strankam. Sodelovanje se bo osredotočilo na ponujanje poenostavljenih, prilagodljivih in visoko zmogljivih rešitev, ki bodo strankam omogočile kar se da hitro uporabo rešitev in znižale operativne stroške.
Lenovo Juniper Networks partnerstvo
Lenovo Juniper Networks partnerstvo

Lenovo v ponudbo konvergenčnih in programsko določenih rešitev prispeva strežnike x86 ter stikala, Juniper pa širok nabor omrežne opreme, predvsem usmerjevalnikov, stikal ter omrežne in varnostne programske opreme. Partnerstvo družb tako združuje Juniperjeve prednosti na področju omrežnih rešitev in tehnološko vodstvo družbe Lenovo na področju strežnikov x86. Skupaj bosta strankam ponudili enostavno upravljive, skalabilne in preproste infrastrukturne rešitve za podatkovne centre.

Partnerstvo gradi na naslednjih temeljih:

  • Stranke bodo lahko kupile Juniperjevo mrežno opremo neposredno pri Lenovu, kar bo ne le olajšalo nakupe IT-opreme, temveč tudi konsolidiralo področje podpore.
  • Spremembe na področju strojne in programske opreme, ki smo jim priča v podatkovnih centrih, bosta podjetji izkoristili za predstavitev odprtih in prilagodljivih rešitev na modelu ONIE (Open Network Install Environment).
  • Obe podjetji bosta strankam ponudili poenostavljeno upravljanje in orkestracijo rešitev v podatkovnih centrih preko orodij Lenovo xClarity ter Juniper Network Director in Contrail SDN.
  • Podjetji bosta sodelovali tudi pri skupnih nastopih pri strankah, ponudnikih storitev, distributerjih in sistemskih integratorjih.

“Lenovo sledi svojemu cilju postati vodilni ponudnik rešitev za podatkovne centre. Z naložbami v nove in prebojne IT-rešitve, ki bodo oblikovale novo generacijo podatkovnih centrov, bomo nadaljevali tudi v prihodnje. Partnerstvo z družbo Juniper Networks nam daje dostop do vodilnih omrežnih rešitev s področja podatkovno določenih omrežij (SDN), ki predstavljajo enega temeljnih gradnikov podatkovnih centrov prihodnosti,” je povedal izvršni podpredsednik in direktor oddelka PC and Enterprise Business Group v korporaciji Lenovo Gerry Smith.


“Partnerstvo z družbo Lenovo širi našo strategijo nudenja celovitih rešitev za podatkovne centre, namenjene srednje velikim in velikim podjetjem, ki gradijo zasebne oblake na hiperskalabilnih rešitvah. Veselimo se globalnega sodelovanja, ki bo strankam po svetu dokazalo zmogljivosti naših na JunosOS in Contrail temelječih omrežnih rešitev,” je dodal izvršni direktor družbe Juniper Networks Rami Rahim.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku