Računalništvo, telefonija
23.10.2016 12:30
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Generacija Z: najbolj izzivalna in socialna skupina ki nastopa na trgu

Generacija Z: najbolj izzivalna in socialna skupina ki nastopa na trgu
Generacija Z: najbolj izzivalna in socialna skupina ki nastopa na trgu

Medtem, ko so podjetja še vedno preveč okupirana z integracijo in nastanitvijo milenijcev v delovno okolje, nova raziskava, ki jo je naročila organizacija Ricoh Europe kaže, da bo Generacija Z (tisti, ki so trenutno v 19. letu starosti in mlajši) predstavljala velik izziv za poslovna okolja.

Mlajša generacija, ki prihaja ima višja pričakovanja kot starejša, zato bodo lahko hitro postali preveč nezadovoljni. Ne glede na plačo imajo mlajši, ki prihajajo na trg dela, višja pričakovanja od delodajalcev, saj v veliki meri pričakujejo uravnoteženo razmerje med delom in zasebnim življenjem, delo v kolektivu izjemnih posameznikov, fleksibilen delovni čas, dobre dodatke in varnost, ki jo nudi redna zaposlitev, itd.

V primerjavi s starejšo generacijo trikrat toliko mlajše generacije pričakuje oziroma želi delati v okoljih kjer bodo prispevali k boljšemu življenjskemu okolju ljudi. Privlačijo jih tehnološka podjetja, ki širši populaciji pomagajo pri njihovem vsakdanjem življenju s tem, da jim ga olajšujejo s pomočjo različnih tehnologij, ki jih razvijajo.

Skoraj tretjini predstavlja pomanjkanje fleksibilnosti delovnega časa resno frustracijo, tako kot tudi pomanjkljivo informiranje oziroma pretoka informacij in pomanjkanje inovacij.

David Mills, direktor Ricoh Europe, je dejal da “je prav, da ima mlajša generacija, ki prihaja, visoka pričakovanja od svojih potencialnih delodajalcev. Zakaj nebi delovno okolje res postalo fleksibilno in po možnosti na daljavo? Zakaj ne bi to postala norma?”

Kljub visokim zahtevam se, glede na rezultate raziskave, mlada generacija zaveda, da imajo njihova bodoča delovna mesta tudi pomanjkljivosti in da se imajo in se bodo imeli še veliko za naučiti. Zavedajo se, da bo njihova generacija morala imeti znanja iz različnih področij, kot jih do sedaj še ni imela nobena druga. Sicer jih tudi več kot 60 odstotkov misli, da bodo s svojim znanjem pozitivno vplivali na svoje delovno okolje, da bodo v to okolje prinesli nova znanja in da bodo vir novih, svežih idej.

Zahteva po zanimivih, dinamičnih delovnih okoljih, ki bodo hkrati zagotavljala določeno varnost, so pravica posameznika. Vendar se mora mlajša generacija zavedati, da so določena področja kamor posegajo nekako prepovedana. Vsekakor bi odločni zaposleni, ki vedo kaj hočejo v kombinaciji s svojim znanjem prinesli mnogo pozitivnih stvari v bodoči poslovni svet.

Več o tehnoloških inovacijah za podjetja si lahko pogledate na spletni strani uradnega zastopnika Ricoh v Sloveniji, podjeta Vibor d.o.o.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem VIBOR d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri VIBOR d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Vibor d.o.o. zastopnik za RICOH v Sloveniji in ukinja NASHUATEC

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem VIBOR d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku