Računalništvo, telefonija
05.06.2015 09:22

Deli z drugimi:

Share

Gen4PDF med najboljšimi inovacijami

Podjetju Genis že peto priznanje za inovativnost, ki ga podeljuje Gospodarska zbornica - letos srebro za inovativno storitev samodejnega zajema podatkov iz datotek PDF.
Gen4PDF med najboljšimi inovacijami
Gen4PDF med najboljšimi inovacijami

Podjetje Genis ponovno dokazuje, da je med najbolj inovativnimi razvojnimi podjetji v panogi informacijskih rešitev in storitev. Gospodarska zbornica Slovenije, Območna zbornica za Gorenjsko je podjetju podelila srebrno priznanje za storitev Gen4PDF, ki omogoča uporabo standardnih datotek PDF pri avtomatizaciji brezpapirnega poslovanja. Za Genis je to že peto priznanje, podjetje pa je vse svoje do sedaj nagrajene inovacije že vključilo v portfelj rešitev in storitev za e-poslovanje podjetij in javne uprave, ki jih ponuja na trgu pod lastnimi blagovnimi znamkami.

Genisove inovacije že tradicionalno prinašajo rešitve z visoko stopnjo izvirnosti in uporabnosti. »Srebrno priznanje nas je prijetno presenetilo, saj je danes na področju informatike težko ustvariti nekaj resnično novega in izvirnega. Ponosni smo, da je tudi žirija spoznala dodano vrednost storitve Gen4PDF, ki predstavlja inovacijo v svetovnem merilu,« je povedal Janko Štefančič, direktor Genisa. Pri Gen4PDF gre za tehnično in poslovno inovacijo, saj prek avtomatizacije zajema podatkov iz datotek PDF omogoča vzpostavitev brezpapirnega poslovanja, tako pri izvajanju notranjih kot tudi zunanjih poslovnih procesov. Pri razvoju inovacije, ki omogoča vzpostavitev brezpapirnega poslovanja s celim svetom, so sodelovali Stane Štefančič, Janko Štefančič in Mitja Zakotnik.

E-poslovanje s PDF

Gen4PDF je prva storitev za avtomatizacijo zajema podatkov neposredno iz datotek PDF z uporabo strojnega branja. Storitev omogoča prenos računalniško prebranih podatkov neposredno v druge računalniške programe za potrebe procesiranja dokumentov ali izdelavo drugih formatov elektronskih dokumentov. Celoten proces poteka v elektronski obliki in je revizijsko sledljiv, zato je skladen z EU priporočili in lokalnimi zakonskimi zahtevami.

Z uporabo Gen4PDF podjetja na najbolj enostaven način izvedejo brezpapirno poslovanje na osnovi datotek PDF, ki predstavljajo de facto standard e-dokumentov v EU in drugod po svetu. Storitev deluje v računalniškem oblaku, zato se jo lahko uporablja brez posegov v poslovni informacijski sistem ter brez sprememb pri načinu izmenjave in formatov e-dokumentov. »Z uporabo Gen4PDF se podjetja hitro prilagodijo zahtevam lokalnih in mednarodnih poslovnih partnerjev glede izmenjave e-dokumentov, hkrati pa učinkovito podprejo različne notranje procese, saj je storitev primerna za vse vrste dejavnosti,« je še razložil Janko Štefančič. Inovacija z odpravo ročnega prepisovanja podatkov iz datotek PDF omogoča avtomatizacijo poslovnih procesov in delovnih postopkov na področjih, kot so izmenjava dokumentov znotraj nabavne verige, procesiranje obrazcev in potrdil ter specifikacije opravljenih storitev. Gen4PDF je možno vključiti v procesiranje različnih strukturiranih dokumentov PDF, ki jih gospodarske družbe ter javne ustanove uporabljajo pri medpodjetniškem poslovanju oziroma med ustanovami, pri poslovanju s končnimi strankami ter v internem poslovanju.

Genisova dosedanja priznanja za inovativnost

  • 2011 – Mobilno projektno vodenje (bronasto regionalno priznanje)
  • 2012 – i-Policist: mobilno delo policistov (srebrno regionalno priznanje)
  • 2013 – E-poslovanje v oblaku (konzorcij: Alcad, Genis in ZZI – srebrno regionalno priznanje, srebrno nacionalno priznanje)
  • 2015 – Gen4PDF (srebrno regionalno priznanje)

Informacijska rešitev e-Računi WEB za elektronsko obvladovanje prejetih računov v oblaku, ki predstavlja osrednji gradnik leta 2013 nagrajenega sistema za e-poslovanje v oblaku, je bila doslej sploh prva IT-inovacija, ki je bila uvrščena v nacionalni izbor.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem JARES d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri JARES d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem JARES d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku