Igre
02.03.2020 09:00

Deli z drugimi:

Share

GDC 2020 vendarle prestavljen zaradi koronavirusa

Prireditev se bo po novem odvila enkrat poleti.
Prireditev se bo po novem odvila enkrat poleti.

Po tem, ko so prejšnji teden številna velika imena sporočila, da zaradi izbruha virusa COVID-19 ne bodo prisotna na letošnji prireditvi Game Developers Conference v San Franciscu, so se organizatorji zdaj vendarle odločili prestaviti dogodek.

Velika igričarska konferenca, na kateri bo potekala tudi jubilejna podelitev nagrad Game Developers Choice Awards, naj bi se prvotno odvila med 16. in 20. marcem. Najprej so se udeležbi odrekli PlayStation, Facebook, Kojima Productions in EA, sledili pa so še Microsoft, Epic Games, Iron Galaxy Studios, Amazon in Unity. Prireditev se bo zato po novem odvila poleti, a točnega datuma še nima. Kupci vstopnic so seveda upravičeni do povračila kupnine, organizatorji pa bodo določene dogodke poizkusili izvesti preko spleta. Večje težave ta trenutek predstavljajo povračila potnih stroškov udeležencev, predvsem prenočišč in letov, zato je v ta namen ustanovljena posebna fundacija.

S podobnimi nevšečnostmi so se sicer srečali tudi organizatorji prireditve PAX East v Bostonu, mnogi pa se že sprašujejo, če bo izbrus novega koronavirusa imel vpliv tudi na največji igričarski dogodek E3, ki se bo predvidoma odvil med 6. in 11. junijem v Los Angelesu.


Prijavi napako v članku