Računalništvo, telefonija
08.06.2005 14:26

Deli z drugimi:

Share

Gartner krepi prisotnost v Srednji in Vzhodni Evropi


Gartner odslej še z večjo prisotnostjo v Sloveniji.

Gartner Slovenija, ki deluje v okviru podjetja Rea IT, je predstavil novosti pri Gartnerjevem poslovanju v Sloveniji ter delovanje podjetja Gartner po nedavnem prevzemu raziskovalnega podjetja META Group. Gartner od 1. aprila letos na slovenskem trgu posluje neposredno, potem ko je bil od leta 1996 v Sloveniji prisoten prek nizozemskega distributerja. Gartner je z novo pogodbo poglobil sodelovanje z Reo IT in povečal naložbe v slovenski trg. Ob tem je Gartner svojo umeščenost še okrepil s prevzemom podjetja META Group, ki je bilo v Sloveniji prisotno prek lokalnega predstavnika. Gartner je s prevzemom razširil ponudbo raziskovalnih storitev po gospodarskih panogah in aplikativnih področjih, uvedel nove storitve ter povečal obseg poslovanja na nekaterih razvitih trgih.

Gartnerjeve stranke v Sloveniji večinoma uporabljajo zbirke raziskav in analiz Core Research, pri čemer so nekateri izvršni direktorji sektorjev za informatiko vključeni v globalno mrežo vodij informatike (EXP), strokovnjaki pa se redno udeležujejo Gartnerjevih konferenc in seminarjev. Slovenski ponudniki informacijsko-komunikacijskih tehnologij ob tem uporabljajo Gartnerjeve tržne analize Dataquest, v podjetjih pa Gartnerjeve svetovalne storitve. V Sloveniji je zadovoljstvo s storitvami Gartner izredno visoko, saj kar 90 odstotkov strank podaljša pogodbo za storitve.

Gartner bo s prevzemom okrepil ponudbo raziskovalnih storitev na področjih, kot so obvladovanje poslovnih procesov, poslovnih aplikacij in sistemov za poslovno obveščanje, v gospodarskih panogah, na primer energetika in druga uslužnostna podjetja, zavarovalništvo ter vladane ustanove. Najavil je tudi že nove storitve, in sicer cenovne primerjave za proizvajalce, prenovo IT-procesov ter svetovno preizkušanje informacijskih tehnologij.


Prijavi napako v članku