Računalništvo, telefonija
07.01.2014 17:30

Deli z drugimi:

Share

Garmin predstavlja vívokí in se usmerja v korporativne wellness programe

Garmin predstavlja vívokí in se usmerja v korporativne wellness programe
Garmin predstavlja vívokí in se usmerja v korporativne wellness programe

Garmin najavlja vívokí (veevo-key) — majhen, lahek in vodotesen (10m) zaslon za celodnevno spremljanje aktivnosti, ki je namenjen izboljšanju aktivnosti zaposlenih in navdih za tiste posameznike, ki želijo vztrajati pri zdravih navadah. vívokí se nemoteče vključuje v korporativne wellness programe za zagotavljanje motivacije in odgovornosti za zdravje udeležencev. vívokí beleži korake, razdaljo, porabljene kalorije in intenzivnost vadbe. Pet LED luči kaže uporabnikov napredek pri doseganju dnevnega cilja. Nova naprava in wellness rešitev bo predstavljena na letošnjem sejmu CES v Nemčiji, in sicer na razstavnem prostoru za digitalno zdravje in športno področje (južna hala #26300).

“Z vívokí Garmin sedaj ponuja celoten portfelj wellness in športnih naprav, ki so primerne za celotno populacijo na delovnem mestu, ne glede na velikost kolektiva,” je dejal Andrew Silver, Garmin EMEA produktni marketing manager za športne naprave. “Zahvaljujoč preprostemu brezžičnemu procesu nalaganja podatkov in obsežni spletni bazi podatkov o aktivnostih, lahko zaposleni in ponudniki wellness storitev ensotavno vidijo napredek in postavijo nove cilje.”

Podatki o aktivnostih uporabnika se prenašajo brezžično, in sicer iz vívokí na stran wellness partnerja preko brezžično dostopne točke in za to ni potrebnega nobenega napora s strani uporabnika. Te dostopne točke lahko vzpostavijo administratorji IT oddelka podjetja, kar omogoča prenose z naprave sodelujočih brez dodatnih opravil. Udeleženci lahko vidijo napredek na strani wellness partnerja ali mobilni aplikaciji Garmin Connect™.

vívokí se pridružuje obsežni paleti športnih naprav Garmin kot je priljubljena serija Forerunner® in Edge® ter novi vívofit™. Vse te naprave se lahko uporabijo v sklopu wellness programov z uporabo Garmin Connect API. Le-ta jim omogoča sodelovanje zaposlenih, ki že uporabljajo športne naprave Garmin, ker lahko sedaj potrdijo svoje aktivnosti preko brezplačne spletne skupnosti Garmin Connect — tu so uporabniki do danes prijavili že preko 6 milijard kilometrov aktivnosti.

“Povezovanje z Garmin Connect API je bil bistveni del naše integracijske strategije športnih naprav,” je dejal Russell Benaroya, EveryMove CEO. “Garmin Connect je bila eden izmed najbolj zahtevanih storitev s stranih naših uporabnikov in Garmin je odličen partner, s katerim sodelujemo.”

Garmin že več kot desetletje proizvaja naprave za množično uporabo v športu. Danes ponuja široko paleto športnih naprav za spremljanje različnih športov in aktivnosti in tako omogoča vključitev celotne populacije v podjetjih. Garmin partnerji lahko dostopajo do API in ti zaupanja vredni produkti se lahko uporabljajo znotraj korporativnega wellness programa podjetja, kar zagotavlja motovicijo ter potrditev prizadevanj udeležencev.

Garmin uporabniki imajo dostop do Garmin Connect, brezplačne spletne skupnosti, kjer lahko ponovno pogledajo svoje vadbe, posredujejo aktivnosti, preverijo načrte treningov, se vključijo v lestvico in raziskujejo nove kraje za vadbe.

Wellness člani lahko v sodelujočih načrtih izberejo posredovanje svojih športnih podatkov iz Connect-a svojemu wellness programu — preprost, enkraten proces. Potem pa vsakič, ko uporabnik naloži aktivnost iz naprave, sodelujoča wellness podjetja samodejno prejmejo povzetek vadbe, ki zagotavlja objektivne informacije in prepozna aktivni življenjski slog člana. “Odlično je sodelovati z ekipo Garmin in pri tem ustvariti celovito izkušnjo za naše člane, ki jim zagotavlja vse prednosti spletne strani Garmin Connect ter vitalne spodbude v priznanje njihovih prizadevanj,” je dejal Stephen Mitchley, glavni poslovodja The Vitality Group.

Danes lahko udeležnci programa posredujejo športne podatke iz naraščajočega seznaja wellness podjetij, vključujoč EveryMove, Redbrick Health in The Vitality Group. Za več informacij, kako postati Garmin partner ali član oz. kako začeti uporabljati Garmin API, obiščite www.garmin.com/corporatewellness.

vívokí bo na voljo v Q2 2014. vívokí in Garmin Connect API sta zadnji pridobitvi Garmina v naraščajočem segmentu za šport, ki se osredotoča na razvoj tehnologij za izboljšanje kakovosti življenja uporabnikov in promocijo zdravega ter aktivnega življenjskega sloga. Ne glede na vrsto športa (tek, kolesarjenje ali ostale discipline), postajajo Garminove naprave za šport nepogrešljivi pripomočki vrhunskih in rekreativnih športnikov.

Za več informacij o lastnostih, funkcijah, cenah in razpoložljivosti, kot tudi za informacije o drugih izdelkih Garmin za šport in storitvah, obiščite www.garmin.com/intosports, www.garmin.blogs.com, http://twitter.com/garmin in www.garmin.si.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem GARMIN d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri GARMIN d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Pridružite se GARMIN SLOVENIJA na družabnem omrežju Facebook!

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem GARMIN d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
V podjetju SI SPLET d.o.o. se ukvarjajo s trženjem varnostnih in drugih rešitev na področju informacijskih tehnologij. V letu 2002 so pridobili ekskluzivno partnerstvo s podjetjem ... Več
Zlati partner

AUDIO BM d.o.o.

Italijanska ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 059 044 055
Kot eden najpomembnejših čutov nam sposobnost sluha omogoča povezovanje in socializiranje s preostalim svetom. Najpomembneje pa je, da nas sluh poveže z ljudmi in omogoča komunikacijo ... Več
Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več
Zlati partner

MICROSOFT d.o.o.

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 01 584 61 11
Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni ... Več