Računalništvo, telefonija
14.01.2020 13:04

Deli z drugimi:

Share

Galaxy Z Flip bo novi prepogljiv pametni telefon podjetja Samsung!

Prepogljivi Samsung Galaxy Z Flip naj bi bil javnosti razkrit 11. februarja v okviru posebne konference.
Prepogljivi Samsung Galaxy Z Flip naj bi bil javnosti razkrit 11. februarja v okviru posebne konference.

Na spletu se že dlje časa govori, da naj bi podjetje Samsung že februarja letos predstavilo naslednika pametnega mobilnega telefona Galaxy Fold. To naj bi se vsaj glede na spletne govorice zgodilo v okviru Samsungovega posebnega dogodka 11. februarja letos. Čeprav se je dolgo časa govorilo, da bo novi prepogljivi telefon podjetja Samsung opremljen s prodajno oznako Galaxy Fold 2 se to ne bo zgodilo, saj spletni viri navajajo, da bo novincu dodeljena oznaka Galaxy Z Flip, kar dejansko pomeni, da bo šlo tu za povsem prenovljen izdelek.

Glede na spletne govorice naj bi prepogljivi pametni mobilni telefon Samsung Galaxy Z Flip opremljen s povsem novim sistemom za prepogibanje zaslona. Spominjal bo na tistega, ki ga je podjetje Lenovo uporabilo pri zasnovi pametnega mobilnega telefona Motorola Razr 2019. Gre za poseben sistem, ki omogoča manjši kot upogiba zaslona v primerjavi s sorodnimi tehnologijami, kar seveda zmanjšuje možnost poškodbe zaslona.

Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy Z Flip naj bi razpolagal še s 17-centimetrskim oziroma 6,7-palčnim zaslonom, na sredini notranjega zaslona v okrogli izrezi pa se bo nahajala spletna kamera. Robovi okoli zaslona bodo v primerjavi s klasičnimi telefoni nekoliko debelejši, a precej tanjši v primerjavi z zdajšnjim modelom Galaxy Fold. Na dnu ohišja pa bomo seveda našli vmesnik USB-C, zvočnik in mikrofonom. Klasična gumba za vklop in nadzor glasnosti se bosta nahajala na desnem robu ohišja. Dodatni zaslon bo uporabniku pričakovano prikazoval osnovne informacije, kot so datum in čas, napolnjenost baterije in druga pomembnejša obvestila. Samsung Galaxy Z Flip naj bi imel na zunanji strani dva digitalna fotoaparata in eno bliskavico.

Uporaba napredne tehnologije naj bi pripomogla k nižji maloprodajni ceni same naprave. Glede na spletne špekulacije naj bi bilo za novi Galaxy Z Flip v Južni Koreji treba odšteti okoli preračunanih 758 evrov. Na svetovnih trgih naj bi maloprodajna cena novosti bila nižja od preračunanih 900 evrov. Če bo novost dražja, so analitiki prepričani, da bo zanimanje zanjo premajhno, da bi lahko uspela na trgu.


Prijavi napako v članku