Računalništvo, telefonija
18.05.2017 14:13
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bo imel Galaxy Note 8 še večji zaslon od predhodnika?

Od pametnega telefona Samsung Galaxy Note 8 se pričakuje veliko!
Od pametnega telefona Samsung Galaxy Note 8 se pričakuje veliko!

Januarja letos nas je Samsung precej presenetil, ko je naznanil, da bo letos predstavilo naslednika lanskoletnega neuspeha, ki sliši na ime Samsung Galaxy Note 7. Če je verjeti Samsungovemu finančnemu poročilu iz prvega četrtletja 2017, bo Galaxy Note 8 izšel v drugi polovici leta 2017. Najnovejše informacije pa kažejo na to, da naj bi bila novost opremljena s še večjim zaslonom od njegovega predhodnika.

Prvotni pametni mobilni telefon Galaxy Note je bil opremljen s 13,5-centimetrskim (5,3-palčnim) zaslonom ločljivosti 1.280 x 800 slikovnih točk, nesrečni Galaxy Note 7 je razpolagal s 14,5-centimetrskim (5,7-palčnim) zaslonom, prihajajoči Galaxy Note 8 pa naj bi za izris slik uporabljal superkakovnostni zaslon s kar 16-centimetrsko (6,3-palčno) diagonalo. Razmerje stranic naj bi znašalo 18,5 proti 9, kar pomeni, da bo novost kot nalašč za predvajanje večpredstavnostnih vsebin. Novi Galaxy Note naj bi za nameček imel še dodatni digitalni fotoaparat, in sicer primarnega z ločljivostjo 12 milijonov slikovnih točk in sekundarnega ločljivosti 13 milijonov slikovnih točk z možnostjo optičnega povečevanja.

Prihajajoči pametni mobilni telefon Galaxy Note 8 naj bi bil opremljen še z nadvse zmogljivo strojno opremo. Ta naj bi obsegala mobilni procesor Snapdragon 835 ali Exynos 8895 (odvisno od različice) ter štiri gigabajte sistemskega pomnilnika oziroma šest gigabajtov sistemskega pomnilnika (odvisno od različice). Uradna potrditev novosti naj bi sledila v prihodnjih nekaj tednih, o tem vas bomo seveda nemudoma obvestili.


Prijavi napako v članku