Telefoni
25.10.2016 07:36

Deli z drugimi:

Share

Galaxy C9 Pro: Prvi telefon Samsung s 6GB sistemskega pomnilnika!

Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy C9 Pro ponuja odlično razmerje med ceno in zmogljivostjo!
Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy C9 Pro ponuja odlično razmerje med ceno in zmogljivostjo!

Podjetje Samsung je držalo zadano obljubo, saj je uporabno predstavilo svoj prvi pametni mobilni telefon, ki je opremljen s kar šestimi gigabajti sistemskega pomnilnika. Tu seveda govorimo o pametnem mobilnem telefonu Galaxy C9 Pro, ki bo zlahka kos tako vsakodnevnim opravilom kot predvajanju večpredstavnostnih vsebin za zabavo. Inženirji podjetja Samsung so ga namreč, poleg šestih gigabajtov sistemskega pomnilnika, opremili še s procesorjem Qualcomm Snapdragon 653, za dovolj dolgo avtonomijo delovanja pa bo poskrbela zmogljiva baterija kapacitete 4.000 miliamper ur.

Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy C9 Pro ima za shranjevanje podatkov na voljo kar 64 gigabajtov prostora, ki ga po potrebi lahko razširimo s pomnilniško kartico microSD do kapacitete 256 gigabajtov. Za izdelavo kakovostnih fotografij in opravljanje videokonferenc sta na voljo tako fotoaparat kot kamera ločljivosti 16 milijonov slikovnih točk. Pri telefonu Samsung Galaxy C9 Pro nikakor ne moremo spregledati zaslona, saj ta za izris slik uporablja matriko s kar 6-palčno (15,2-centimetrsko) diagonalo dovoljšnje ločljivosti, ki znaša 1.920 x 1.080 slikovnih točk.

Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy C9 Pro omogoča uporabo dveh telefonskih kartic SIM in ima kljub priključku USB-C na voljo še 3,5-milimetrski priključek za priklop slušalk. Na vgrajenem pomnilniku je nameščen mobilni operacijski sistem Android 6.0 Marshmallow, kar je mnoge uporabnike sicer nekoliko razočaralo. Novost bo od 11. novembra najprej naprodaj na Kitajskem, in sicer za preračunanih 430 evrov. Nekoliko kasneje naj bi zašla še v Evropo in v ZDA.


Prijavi napako v članku