Računalništvo, telefonija
30.12.2009 16:10
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Fulton Innovation eCoupled za brezžično napajanje električnih naprav večjih moči

Z brezžičnim napajanjem si bomo precej poenostavili življenje za štirimi stenami!
Z brezžičnim napajanjem si bomo precej poenostavili življenje za štirimi stenami!

Čeprav se je že raziskovalec Nikola Tesla ukvarjal z brezžičnim prenosom električne energije, je podjetje Fulton Innovation šele sedaj predstavilo tehnologijo eCoupled, ki je pisana na kožo napajanju električnih naprav večjih moči na daljših razdaljah. Tudi tu prenos energije po zraku omogoča elektromagnetna radiacijska tehnologija Near Field Power (elektromagnetno valovanje), ki jo človeštvo raziskuje že dobri dve stoletji.

S pomočjo inovativne tehnologije eCoupled podjetja Fulton Innovation je mogoče »napajati« dvanajst vatno žarnico na razdalji slabih 90 centimetrov, kar je zagotovo izjemen dosežek na področju brezžičnega napajanja električnih naprav višjih moči. Dosedanje tovrstne rešitve so namreč »delovale« na precej krajših razdaljah.

Inženirji podjetja Fulton Innovation so prepričani, da bo tehnologija eCoupled nared za domačo uporabo najkasneje do leta 2012. Novost pa naj bi bila pisana na kožo napajanju številnih naprav zabavne elektronike, mobilnih telefonov in seveda prenosnih računalnikov. O maloprodajni ceni tovrstnih naprav pa je seveda še prezgodaj govoriti.


Prijavi napako v članku