Računalništvo, telefonija
07.10.2010 14:47
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Fujitsu znižuje IT stroške s FUTRO C400

FUTRO C400 omogoča delitev računalniške moči med uporabniki, znižuje stroške strojne opreme, čas upravljanja ter čas omejenega delovanja
Fujitsujev novi varčni FUTRO C400 za manjša in srednje velika podjetja
Fujitsujev novi varčni FUTRO C400 za manjša in srednje velika podjetja

Fujitsu predstavlja tanek odjemalec FUTRO C400 s katerim prinaša varčnost tudi v računalniško okolje z več uporabniki. Vrsti delovnih mest zagotavlja celostno uporabniško izkušnjo za le del stroškov osnovnih osebnih računalnikov. FUTRO C400 je primeren za šole ter manjša in srednje velika podjetja, ki želijo, z najnižjimi možnimi stroški na delovno mesto, povečati razpoložljiva sredstva za informacijsko tehnologijo. Tanki odjemalec omogoča delitev zmogljivih centralnih virov za delovne postaje med uporabniki, s čimer bistveno znižuje stroške strojne opreme in upravljanja.

S tankim odjemalcem FUTRO C400 Fujitsu odgovarja na potrebe manjših podjetij, šol, knjižnic in organizacij z omejenim številom IT strokovnjakov. Vzpostavitev računalniškega okolja z več delovnimi mesti ima zelo nizke zahteve po strojni opremi – ob tankemu odjemalcu FUTRO C400 in monitorjih za delovna mesta, organizacije potrebujejo le en osebni računalnik, kot je Fujitsujev ESPRIMO model. Osebni računalnik deluje v vlogi centralnega strežnika, oz gostitelja, kar v primerjavi z drugimi rešitvami, pomaga zagotavljati še nižje stroške celotnega sistema.

Danes osebni računalniki ponujajo visok nivo zmogljivosti, pri čemer povprečen uporabnik porabi le majhen odstotek moči, ki je na voljo. S tem končni uporabniki, tudi pri deljenju računalniških virov v okolju z več delovnimi mesti, še vedno uživajo dobro zmogljivost pri uporabi standardnih aplikacij, kot so pisarniška programska oprema in internetni brskalniki. Glede na nastavitve osebnega računalnika, lahko ena enota gosti do 30 hkratnih uporabnikov.

Deljenje računalniških virov med uporabniki zniža tudi stroške upravljanja: programska oprema se upravlja centralno s čimer jo je lahko vzdrževati, individualne seje pa so zavarovane pred vdorom drugih uporabnikov.

Z odtisom v velikosti etuija za zgoščenke in brez premičnih delov, vitki odjemalec FUTRO C400 rabi manj energije, kot najbolj učinkovit osebni računalnik. Odjemalec proizvaja manj toplotnega izpusta in ker nima premičnih delov je med operacijami popolnoma tih. Odstotek zanesljivosti delovanja tankega odjemalca FUTRO C400 je zelo visok, v primeru okvare pa se jo lahko hitro in preprosto zamenja brez potrebe po ročnih nastavitvah. Na ta način se zmanjša čas omejenega delovanja in optimizira produktivnost.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH
Za več informacij so vam na voljo pri Fujitsu Technology solutions GesmbH
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Fujitsu logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku