Telefoni
29.07.2011 10:56
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Fujitsu IS12T: Prvi mobilnik z Windows Phone 7 Mango

Fujitsu IS12T navdušuje v vseh pogledih!
Fujitsu IS12T navdušuje v vseh pogledih!

Inženirji podjetja Fujitsu so tokrat pošteno zavihali rokave. Kot prvim jim je namreč uspelo pripraviti komercialni pametni mobilni telefon s prednameščenim mobilnim operacijskim sistemom Windows Phone 7 Mango. Tu gre za mobilnik s prodajno oznako IS12T, ki naj bi predstavljal strah in trepet vsem mobilnikom Android. Windows Phone 7 Mango se namreč lahko pobaha z večopravilnostjo, kar so uporabniki mobilnikov Windows Phone doslej zdaleč najbolj pogrešali.

Mobilni operacijski sistem Windows Phone 7 Mango se lahko pobaha še s sistemom za neposredno sporočanje preko protokola Windows Live Messenger. Na voljo je še sistem za neposredno sporočanje z uporabniki družbenega omrežja Facebook. Piko na i daje še podpora spletni različici pisarniškega paketa Office 365. Poleg tega Windows Phone 7 Mango prinaša še izboljšano integracijo z igralno konzolo Xbox 360, možnost pisanja sporočil z narekom, posodobljen mobilni spletni brskalnik Internet Explorer 9 in podporo za oblačne storitve, kot so SkyDrive, SharePoint in Lync.

Oblikovno všečni pametni mobilni telefon Fujitsu je pisan na kožo najzahtevnejšim uporabnikom. Ta je namreč opremljen s 3,7-palčnim oziroma 9,4-palčnim zaslonom ločljivosti WVGA in zmogljivim procesorjem Qualcomm MSM8655 frekvence enega gigaherca. Za zajemanje nepozabnih trenutkov je na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti 13,2 milijonov točk, medtem ko podatke lahko shranjujemo na vgrajen pomnilnik kapacitete 32 gigabajtov. Tu seveda ne manjkata niti brezžični povezavi Wi-Fi in Bluetooth. Piko na i daje modno oblikovano ohišje, ki je za nameček vodotesno.


Prijavi napako v članku