Igre
21.09.2021 13:00

Deli z drugimi:

Share

Kaj bi naredili, če bi se nenadoma znašli v fantazijskem svetu in dobili magične moči?

Pridruži se mladi ženski iz New Yorka, ki je nenadoma transportirana v fantazijski svet naravnost iz Hollywodskih filmov.
Pridruži se mladi ženski iz New Yorka, ki je nenadoma transportirana v fantazijski svet naravnost iz Hollywodskih filmov.

Prav to se je zgodilo glavni protagonistki nove fantazijske igre Forspoken, znanega razvijalca Square Enix, ki je odgovoren za legendarno franšizo Final Fantasy. Po uspehu in neuspehu Final Fantasy XV se je Square Enix odločil za drugačno strategijo. Mnogi razvijalci, ki so delali na omenjeni igri so ustanovili nov studio pod okriljem Square Enixa, Luminous Productions. Njihov cilj: razvoj AAA iger epskih razsežnosti. Prva igra, v katero polagajo veliko upov je Forspoken.

Forspoken je bil najprej zasnovan kot Project Athia, po zadnjem PlayStation dogodku pa smo izvedeli uradno ime in približen izid igre. Nekaj pa smo izvedeli tudi o zgodbi, likih in svetu, ki ga bomo raziskovali. Oglejte si spodnji napovednik.

Datum izida Forspoken?

Square Enix je na predstavitvi igre izdal, da bo izšla nekje med marcem in koncem maja 2022, če ne bo prišlo do nepredvidenih COVID-19 zamud ali večjih hroščev v igri. Prihaja pa na PlayStation konzole in osebne računalnike.

Kdo je glavni lik v Forspoken?

Junakinja je Frey Holland, ki jo bo upodobila in posodila glas igralka Ella Balinska (Charlie’s Angels). V napovedniku Balinska pravi, da je Frey »mlada ženska v lepem, a grozečem svetu«. Igralka pravi, da se je takoj prepoznala v liku in takoj stkala globoko vez.

Fantazijski svet Athia je še toliko bolj grozljiv, saj je protagonistka Frey pravzaprav iz New Yorka. Da, prav ste slišali. Frey je navadno dekle iz ulic New Yorka, a iz neznanega razloga je transportirana v nov svet, poln skrivnosti in magičnih bitij. Na srečo je s prihodom v svet Athie dobila magične sposobnosti, ki jih bo potrebovala v boju proti vsemogočnimi Tantas, ki vladajo Athii.

Kaj pa ostali liki?

Cuff je vaš glavni spremljevalec in je dobesedno prikovan na glavno junakinjo. Cuff je pravzaprav čarobna, razumna zapestnica neznanega izvora, ki govori z angleškim naglasom. Glas je posodil Jonathan Cake.

Spoznali smo tudi Tanta Sila, ki jo igra Janina Gavankar. Je glavni zlikovec med Tantasi, skupini zvitih matriarhov, s katerimi se boste bojevali za mir na Athii.

Razkrita sta bila še dva lika: Johedyja igra Keala Settle in igra vlogo arhivarja, ki Freyi svetuje na njeni poti. Potem imamo še mlado žensko Auden, ki postane njena najboljša prijateljica. Prvi vtisi nas navdušujejo in komaj čakamo, da bomo lahko lebdeli čez bogat fantazijski svet Athie. Ja, tudi leteli bomo, vsaj sodeč po zadnjem napovedniku. Spremljaj najnovejše novice o Forspoken in ostalih igrah v naši rubriki Igre.

Vas zanima več iz te teme?
PlayStation igre Steam igre napovedi iger

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več

GOinfo d.o.o.

Prvomajska ulica 37, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 335 07 00
GOinfo d.o.o. iz Nove Gorice je eno izmed prvih računalniških podjetij v Sloveniji, ki je razvilo lastno programsko opremo za vodenje poslovanja v proizvodnih podjetjih na PC platformi, ... Več
Zlati partner

ZEBRA SYSTEMS s.r.o.

Opavská 6230/29a, Češka, , Tel: +420 596 912 961
Kibernetska varnost oziroma dober varnostni načrt je ključen za zaščito vseh kategorij podatkov pred krajo, izgubo ali okvaro. Sem spadajo občutljivi podatki, osebno prepoznavni ... Več

SRC d.o.o.

Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 70 00
So specialisti za poslovno informatiko. Dobavljajo, priklapljajo in povezujejo vašo računalniško opremo. Za vas konfigurirajo in integrirajo programsko opremo. Razvijajo informacijske ... Več