Računalništvo, telefonija
05.06.2010 14:22
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Flowr – Facebook za podjetja

Sodelovanje in izmenjavanje informacij med podjetji je s Flowr-jem lažje.
Sodelovanje in izmenjavanje informacij med podjetji je s Flowr-jem lažje.

Nov slovenski “start-up” je pred nekaj dnevi predstavil svoj spletni produkt Flowr, ki ga tuji mediji že imenujejo Facebook za podjetja. Spletna aplikacija podjetjem in organizacijam prinaša inovativne načine za sodelovanje in izmenjavo informacij.


Flowr si je najlažje predstavljati kot Facebook, ki pa je dostopen le zaposlenim v vašem podjetju ter deluje v zasebnem in varnem spletnem okolju. Podobno kot na primer na Facebook napišemo, kaj trenutno počnemo, lahko znotraj Flowr-ja s sodelavci delite koristno spletno povezavo ali novo idejo, povprašate po kakšni informaciji, zraven pripnete datoteko ali prezentacijo, vsako sporočilo pa lahko seveda tudi komentirate. S tem se podjetja izognejo obilici elektronskih sporočil, hkrati pa tako samodejno nastaja arhiv znanja in izkušenj. Za lažjo organizacijo podatkov je sporočila mogoče urejati v posamezne sklope (t. i. flows) in skupine, do katerih je mogoče omejiti dostop. Prepoznavanje sorodnih vsebin in strokovnjakov na posameznih področjih pa pomeni, da podjetja pri svojem delu lažje poiščejo interna znanja in kompetence sodelavcev.


Flowr je mogoče preizkusiti brezplačno, ko bodo objavili premium plačniški model, pa bo izdelek brezplačen za manjše skupine ali podjetja do 10 uporabnikov. Povedali so, da jim je le v nekaj dneh po objavi v mednarodnih medijih že uspelo pridobiti več kot 1.000 organizacij in podjetij, večinoma iz tujine. Njihov odličen odziv so opazili tudi pri podjetju Google, s katerim bodo skupaj, predvidoma v sredini junija, izvedli promocijsko kampanjo. Predstavili bodo integracijo z Googlovimi poslovnimi rešitvami (Google Apps) in predstavitev na Googlovem marketu poslovnih aplikacij (Google Marketplace). Povezava z Googlovimi storitvami pomeni, da bo mogoče uporabiti enotno prijavo za Gmail in Flowr, pa tudi sinhronizirati tako Googlov koledar kot dokumente, shranjene na Googlu. Naj dodamo, da po podatkih Googla njihove storitve uporablja že več kot dva milijona podjetij in 25 milijonov uporabnikov.

Poleg osnovne aplikacije ima Flowr še številna koristna orodja, ki medsebojno komunikacijo in delo še izboljšajo: dodatek za brskalnik (bookmarklet), namizna obvestila in integracijo z elektronskimi sporočili. V podjetju so pripravili tudi t. i. API za morebitno integracijo z drugimi poslovnimi aplikacijami ter mobilno aplikacijo Flowr-ja za iPhone. Flowr bo kmalu na voljo v večini evropskih jezikov in ga je mogoče preizkusiti kot storitev v oblaku ali pa vgraditi v interno omrežje.


Prijavi napako v članku