Telefoni
28.06.2015 13:55

Deli z drugimi:

Share

FLIR One: Spremenimo mobilnik Android ali iPhone v toplotno kamero!

Naprava FLIR One naš priljubljeni mobilnik spremeni v toplotno kamero.
Naprava FLIR One naš priljubljeni mobilnik spremeni v toplotno kamero.

Družba FLIR iz ameriške zvezne države Oregon bo kmalu ponudila v prodajo drugo generacijo edinstvenega dodatka za pametne mobilne telefone Android in iPhone, ki bo našo priljubljeno mobilno napravo v trenutku spremenil v toplotno kamero. Novost bo v primerjavi s predhodnikom manjša, enostavnejša za uporabo in predvsem cenejša. Za nakup nadvse zanimivega dodatka bo namreč onkraj luže potrebno odšteti »le« preračunanih 220 evrov, medtem ko zdajšnji precej bolj okoren model stane preračunanih 310 evrov.

S pomočjo dodatka FLIR One bomo lahko pametne mobilne telefone Android in iPhone uporabljali za fotografiranje v popolni temi, za termične analize, za iskanje razpok v ceveh in še mnogo več. Enota ima namreč svojo baterijo kapacitete 350 miliamper ur in kamero, ki lahko zajame fotografije in videoposnetke v infrardečem spektru. Z njo je mogoče zaznati tudi najbolj »skrite« vire toplote, saj omogoča zaznavanje temperaturne razlike velikosti desetinke stopinje Celzija. Novost je zaradi tega primerna tako za iskanje ljudi in živali ob zmanjšani vidljivosti kot preverjanje toplotnih mostov na stavbah in celo za preprečevanje nastanka plesni, saj poleg toplote zaznava še vlago.

Druga generacija dodatka FLIR One bo ameriškim uporabnikom pametnih mobilnih telefonov Android in iPhone naprodaj že v mesecu juliju. Upajmo, da bo ta nadvse uporaben dodatek prej ali slej na voljo v prosti prodaji tudi na evropskem trgu.


Prijavi napako v članku