Računalništvo, telefonija
07.01.2017 18:20
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Fitbit razvija lastno trgovino aplikacij

Fitbit Charge HR
Fitbit Charge HR

Podjetje Fitbit počasi a vztrajno postaja resen konkurent proizvajalcem pametnih ur. Po tem, ko so si vodilni položaj ustvarili na področju pametnih zapestnic, se proizvajalec po neuradnih informacijah spogleduje s pametnimi urami. Kako drugače bi si lahko razlagali razvoj lastne trgovine aplikacij, ki bi delovale na fitbitovih napravah. Aplikacije za delovanje potrebujejo zmogljive specifikacije in dober zaslon. Oboje danes ni prisotno v večini fitbitovih izdelkih, ki so, kot uvodno omenjeno, v večini primerov pametne zapestnice in ne pametne ure.

Razvoj pametnih ur za podjetje nebi bil prvenec. Že danes se ponuja Fitbit Blaze, ki praktično predstavlja pametno uro. Očitno so odzivi kupcev in prodaja dovolj spodbudni, da so se pri podjetju odločili razvoja celotnega ekosistema znotraj katerega bi lahko razvijalci ponudili lastne mobilne aplikacije. Po besedah Jamesa Parka, CEO podjetja Fitbit, je interes razvijalcev velik saj si želijo razvijati aplikacije na področjih športa in zdravja. Deloma bi lahko pomagal prevzem Pebble. Proizvajalec pametnih ur je uporabnikom lahko ponudil ekosistem s 14.000 aplikacijami, ki bi se lahko morebiti pretvorile in delovale na pametnih napravah podjetja Fitbit.

Kakorkoli že novica predstavlja zanimiv obet za razvoj še ene dodatne platforme, ki bo konkuririrala applovi watchOS 3 in prihajajočemu Android Wear 2.0. Potem je tukaj še Samsung s svojim Tizen operacijskim sistemom in kar naenkrat imajo končni uporabniki veliko večjo izbiro ur in platform kot je to v primeru pametnih telefonov, tablic in računalnikov. Dobrodošla novica za vse, ki si želijo več raznolikosti.


Prijavi napako v članku