Pametne ure
23.04.2021 09:33

Deli z drugimi:

Share

Fitbit Luxe, novi merilnik aktivnosti premium izgleda

Fitbit je predstavil novi fitnes merilnik aktivnosti Fitbit Luxe. Vitkega dizajna, opremljen z AMOLED ekranom in SpO2 senzorjem. Cenovno bo umeščen med Fitbit Inspire 2 in Versa 3, na žalost pa ne bo imel vgrajenega GPS-a.

Spletni portal Tech Radar je objavil fotografije novega Fitbit merilnika aktivnosti Luxe, ki takole na prvi pogled močno spominja na lanski model Fitbit Inspire 2, z ozkim ekranom in gladkimi linijami. Za razliko izpostavljenega modela je Luxe narejen iz nerjavečega jekla in ne polimera, kar mu daje bolj “premium” izgled, prav tako pa je samo jedro merilnika aktivnosti vitkejše, kar pomeni večje udobje za uporabnike.

Fitnes “trackerji” in športne ure so bile dolgo časa precej zadržane kar se tiče dizajna, v zadnjem času pa spoznavamo vse več bolj atraktivnih modelov, ki ne razočarajo tudi s funkcionalnostjo.

V začetku leta je na trg stopila zapestnica Garmin Lily, le nekaj tednov za tem pa je Polar predstavil Polar Ignite 2, ki ponuja tako tradicionalne silikonske paščke, kot tudi posebne paščke s Swarovski kristali.

Tudi Fitbit sledi temu trendu. Standardna Luxe izdaja ponuja tipično silikonsko verzijo zapestnice, hkrati pa je na voljo tudi posebna izdaja, ki jo vidimo zgoraj in ima pašček draguljarne Gorjana. Poleg tega je Fitbit za model Luxe pripravil še druge kovinske in usnjene paščke.

Lastnosti, specifikacije in cena

Enako kot Fitbit Versa 2Versa 3 in Sense, bo Fitbit Luxe opremljen z AMOLED ekranom, kar bi moralo izboljšati vzdržljivost baterije napram PMOLED ekranu modela Inspire 2. Fitbit pravi, da bo Luxe z enim polnjenjem zdržal približno pet dni.

Kar se tiče splošnih lastnosti, bo Luxe meril srčni utrip, tempo dihanja in kvaliteto spanja – za razliko merilnika Inspire 2 pa ima Luxe SpO2 senzor, ki pa bo omogočen s prihajajočo posodobitvijo programske opreme. Istočasno s to posodobitvijo bo na voljo tudi merjenje temperature.

Naprava ima preko 20 različnih športnih načinov in pa tudi Fitbit Smart Track funkcionalnost, ki začne avtomatsko spremljati aktivnost, če jo slučajno pozabimo sami vključiti.

Preko Fitbit Luxa lahko sprejemamo klice, sporočila in obvestila aplikacij, ni pa vgrajenega GPS-a, kar je manjše razočaranje. To preprosto pomeni, da moramo za vse vadbe, tek in sprehode pri sebi imeti tudi telefon, ki posodi svoj GPS merilniku aktivnosti.

Cena Fitbit Luxa bo $149.95 / 124,43 EUR / £129.99 / AU$199.95 za standardni model in $199.95 / 165,92 EUR / £179.95 / AU$299.95 za posebno izdajo zgoraj omenjenim Gorjana paščkom. Torej, če gledamo samo ceno naprave, bo Luxe umeščen nekje med Fitbit Inspire 2 in Versa 3.


Prijavi napako v članku