Operacijski sistemi
16.09.2011 08:57

Deli z drugimi:

Share

Firefox za tablice navdušuje

Tablice ga obožujejo!
Tablice ga obožujejo!

Mobilni spletni brskalnik Firefox je že dalj časa na voljo za osebne računalnike in pametne mobilne telefone. Ker uporabniki Ognjene lisice vse bolj množično posegajo po tabličnih računalnikih Andorid, so programerji zanje pripravili prilagojeno različico mobilnega spletnega brskalnika Firefox. Tu gre za prvo preizkusno različico Ognjene lisice za tablice, ki je na voljo za prenos na spletnem naslovu http://bit.ly/nightly9.

Spletni brskalnik Firefox za tablične računalnike je v osnovi zelo podoben tistemu, ki se danes uporablja na pametnih mobilnih telefonih. Ker so tablice opremljene z večjimi zasloni, so programerji brskalniku dodali nekaj elementov, ki poenostavljajo in pohitrijo deskanje po svetovnem spletu. Med njimi najbolj izstopa prikaz zavihkov, ko je tablični računalnik v vodoravnem položaju, saj so ti prikazani na levi strani. V vodoravnem položaju so vsi zavihki združeni v enko ikono. Ta se nahaja na vrhu zaslona in s številko prikazuje število odprtih oken.

Nadvse navdušuje celo gumb za »nazaj«. Ta je precej večji od tistega, s katerim je opremljen brskalnik Firefox za pametne mobilne telefone. Novinec je bogatejši še z naslovno vrstico, imenovano “awsomebar“. To lahko uporabimo tako za vnos naslova URL, kot priročen iskalnik po zaznamkih in zgodovini. Ker gre za prvo preizkusno različico spletnega brskalnika Firefox ta tablice, njegovo delovanje kakopak še ni povsem zanesljivo. Poleg tega ga lahko do končne različice doleti še precej sprememb. Kljub temu ga vsekakor velja preizkusiti!

Vas zanima več iz te teme?
Android operacijski sistem

Prijavi napako v članku