Računalništvo, telefonija
27.11.2020 06:14
Posodobljeno 5 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Enostaven brskalnik s poudarkom na zasebnosti

Mobilni spletni brskalnik Firefox Focus bo poskrbel za vašo zasebnost.
Mobilni spletni brskalnik Firefox Focus bo poskrbel za vašo zasebnost.

Googlov spletni brskalnik Chrome je še vedno najbolj priljubljen, naklonjenost spletnih uporabnikov si je pridobil predvsem na račun hitrega in zanesljivega pogona. Najbolj na udaru pa je spletni brskalnik Mozilla Firefox, ki uporabnike izgublja kot za stavo.

Če vam je zasebnost bolj pomembna od hitrosti, priporočamo, da si na mobilno napravo namestite mobilni spletni brskalnik Firefox Focus. Gre za posebno različico Firefoxa s precej manj funkcionalnostmi, ki pa med brskanjem po spletu ohrani našo zasebnost. Različica je opremljena z mehanizmi za blokiranje vseh metod, ki jih spletna mesta uporabljajo za sledenje obiskovalcem. Mobilni brskalnik samodejno blokira spletne oglase, kar je za mobilne telefone zelo koristno, saj prikazovanje oglasov vpliva na količino prenosa podatkov.

S pomočjo mobilnega spletnega brskalnika Firefox Focus lahko po koncu brskanja z enim dotikom izbrišemo zgodovino, odstranimo vse piškotke in morebitna gesla. Na ta način ob ponovnem zagonu vedno dobimo »čist« spletni brskalnik brez shranjenih podatkov, ki jih spletna mesta običajno uporabljajo za sledenje svojim obiskovalcem. Piko na i dajejo še možnosti spremembe privzetega spletnega iskalnika, onemogočanje zajema zaslonskega posnetka in možnost zaklepanja aplikacije s prstnim odtisom.

Mobilni spletni brskalnik Firefox Focus je brezplačno na voljo za prenos na mobilne naprave Android in iOS.


Prijavi napako v članku