Spletni brskalniki
15.02.2014 10:34
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Firefox bo uporabnike pričel »bombardirati« z reklamnimi oglasi!

Storitev Directory Tiles bo ob prvem zagonu spletnega brskalnika Firefox namesto praznih pravokotnikov prikazovala bolj in manj nadležne reklamne oglase.
Mozilla naj bi na račun reklamnih oglasov zmanjšala finančno odvisnost od podjetja Google.
Mozilla naj bi na račun reklamnih oglasov zmanjšala finančno odvisnost od podjetja Google.

Mozilla je konec lanskega leta razkrila finančno poročilo iz katerega je bilo razvidno, da organizaciji kar 90 odstotkov vsega denarja zagotovi podjetje Google, ki je hkrati lastnik konkurenčnega brskalnika Chrome. Z namenom zmanjšanja finančne odvisnosti od konkurenčnega podjetja, je organizacija Mozilla najavila storitev, ki bo marsikaterega uporabnika dobesedno vrgla iz tira. V okviru storitve Directory Tiles se bodo namreč ob prve zagonu spletnega brskalnika Firefox namesto prazni pravokotniki prikazovali bolj in manj nadležni reklamni oglasi, ki pa bodo jasno »označeni«.

Trenutno še ni znano, kdaj bo Mozilla novo storitev vgradila v spletni brskalnik Firefox in ali se bodo reklamni oglasi prikazovali tudi ko bo uporabnik odprl nov zavihek. To se po vsej verjetnosti utegne zgoditi šele v drugi polovici letošnjega leta, saj naj bi imeli programerji z novostjo precejšnje težave in to predvsem na račun zanesljivosti. Mnogi uporabniki spletnega brskalnika Firefox pa se bodo z reklamnimi oglasi po vsej verjetnosti preprosto sprijaznili, saj so ti trenutno edini način, da organizacija Mozilla zmanjša njeno odvisnost od Googla. Več podrobnosti o storitvi Directory Tiles naj bi Mozilla javnosti razkrila še pred pričetkom pomladi.

Vas zanima več iz te teme?
Mozzilla Firefox brskalnik

Prijavi napako v članku