Spletni brskalniki
02.01.2010 09:02
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Firefox 4 šele leta 2011

Na Firefox 4 bo potrebno še precej čakati.
Na Firefox 4 bo potrebno še precej čakati.

Mozilla

je prihod nove 3.6 različice svojega spletnega brskalnika Firefox napovedala za mesec december, a se to ni zgodilo. Na njo bo potrebno še nekoliko počakati, saj jo bomo dočakali šele enkrat v prvi četrtini letošnjega leta. Marsikdo pa bo nezadovoljen predvsem s podatkom, da bo Firefox 4 najverjetneje na voljo šele v letu 2011.

Analitiki računalniške industrije so mnenja, da bo omenjena prestavitev prihoda Firefoxa 4 voda na mlin gigantu Microsoft, kateremu se tržni delež na področju brskalnikov ob izidu Windows 7 spet nekoliko povečuje. No, vsaj v Evropi jim delež na področju brskalnikov zaradi prihoda omenjenega operacijskega sistema ne bo zrastel, saj so bili uporabnikom pred kratkim primorani omogočiti izbiro, kateri brskalnik želijo imeti nameščen v Windows 7.

Prihajajoči verziji Firefoxa 3.6 , ki je doživela že pet beta različic, in 3.7 še ne bosta prinesli težko pričakovanih ločenih procesov zavihkov, pri katerih ob nedelovanju enega zavihka ne bi prenehali delovati tudi ostali. To naj bi dočakali šele pri Firefoxu 4, ki bo tudi sicer prinesel precej zanimivih novosti. Več o njem si lahko preberete v eni izmed naših preteklih novic.

Vas zanima več iz te teme?
Mozzilla Firefox brskalnik

Prijavi napako v članku