Računalništvo, telefonija
02.10.2017 09:39

Deli z drugimi:

Share

Fenomenalni Google Assistant kmalu na računalnikih Chromebook

Digitalna asistentka Google Assistant bo računalnike Chromebook naredila še bolj uporabne!
Digitalna asistentka Google Assistant bo računalnike Chromebook naredila še bolj uporabne!

Namizni in prenosni računalniki Chromebook z vse bolj naprednim operacijskim sistemom Google Chrome OS so tako med običajnimi kot poslovnimi uporabniki zelo priljubljeni, njihova priljubljenost pa neprestano narašča. Ti namreč za malo denarja ponujajo veliko, primerni pa so tudi za zahtevnejše uporabnike, ki pretežno uporabljajo spletne storitve. Poleg tega se na trgu vse pogosteje pojavljajo osebni računalniki Chromebook, ki so opremljeni z zmogljivo strojno opremo in se postavljajo po robu celo klasičnim računalnikom.

Osebni računalniki Chromebook bodo kmalu postali še bolj uporabni, saj bo Google uporabnikom ponudil na voljo eno izmed najbolj naprednih digitalnih asistentk Google Assistant. Ta namreč obvlada marsikatero nalogo, saj z uporabo glasovnega ukaza lahko z njim poiščete odgovore na enostavna vprašanja (na primer kakšno je vreme) ali opravite zahtevnejša opravila, kot je na primer nakup vstopnic. Googlov digitalni asistent namreč omogoča dvosmerno govorno komunikacijo z uporabnikom, in sicer z namenom, da ugotovi, kaj dejansko uporabnik želi od njega.

Napredna digitalna asistentka Google Assistant za Chromebooke, ki bo javnosti predstavljena 4. oktobra v okviru posebne Googlove konference, bo sprva na voljo uporabnikom novega Googlovega prenosnega računalnika Pixelbook, kmalu za tem pa naj bi jo bili deležni še uporabniki Chromebookov drugih proizvajalcev. Pri tem velja še omeniti, da bo prenosni računalnik Google Pixelbook po vsej verjetnostni na voljo v treh različicah, pri čemer bo za shranjevanje podatkov na voljo pogon Solid State s 128 gigabajti, 256 gigabajti in 512 gigabajti sistemskega pomnilnika. Novost žal ne bo poceni, saj naj bi bila vstopna različica s 128 gigabajti pomnilnika kupcem na voljo za preračunanih 1.010 evrov, zmogljivejša modela z vgrajenim pomnilnikom 256 gigabajtov in 512 gigabajtov pa bosta na voljo za preračunanih 1.180 evrov oziroma za preračunanih 1.470 evrov.


Prijavi napako v članku