Igre
23.08.2011 09:10
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nadvse zmogljiva igralna konzola Sony PlayStation Vita se predstavi

Za nakup osnovne različice igralne konzole Sony PlayStation Vita naj bi bilo potrebno odšteti preračunanih 170 evrov.
Za nakup osnovne različice igralne konzole Sony PlayStation Vita naj bi bilo potrebno odšteti preračunanih 170 evrov.

Podjetje Sony je udeležence junijske konference E3 2011 prijetno presenetilo s predstavitvijo igričarske naprave, ki dejansko predstavlja evolucijo prenosnih igralnih konzol. Tu je šlo za prenosno igralno konzolo PlayStation Vita, ki ponuja božansko igričarsko izkušnjo. Ker bo novost onkraj luže naprodaj že konec leta, je podjetje Sony razkrilo njene strojne specifikacije.

Srce igralne konzole PlayStation Vita predstavljata štirijedrni procesor ARM Cortex A9 in zmogljivi grafični čip PowerVR SGX. Tekoče poganjanje iger omogoča še 512 megabajtov sistemskega pomnilnika. Za prikazovanje slik je na voljo večtočkovni na dotik občutljivi zaslon s petpalčno oziroma 12,7-centimetrsko diagonalo in ločljivostjo 960 x 544 točk. Novinka je kot nalašč celo za opravljanje videokonferenc in zajemanje nepozabnih trenutkov, saj razpolaga tako s sprednjo kot zadnjo kamero ločljivosti 640 x 480 točk. Z njima lahko zajemamo videoposnetke s povprečno frekvenco 60 sličic na sekundo.

Fantastična igralna konzola Sony PlayStation Vita se lahko pobaha še z brezžičnimi povezavami Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 2.1 + EDR in 3G ter avdio, serijskim ter USB priključkom. Naprava meri 182 x 18,6 x 83,5 milimetrov in bo onkraj luže naprodaj konec leta. Za nakup osnovne različice igralne konzole Sony PlayStation Vita naj bi bilo potrebno odšteti preračunanih 170 evrov. Za dražjo različico, opremljeno z vmesnikom 3G, bodo ameriški trgovci zahtevali preračunanih 210 evrov. V Evropi bo igralna konzola Sony PlayStation Vita na voljo do pomladi.

Vas zanima več iz te teme?
PlayStation igre

Prijavi napako v članku