Facebook
02.07.2012 20:20
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Facebook želi vedeti, kaj želite imeti

Boste uporabljali gumb »Want« oziroma »Želim« v kolikor bo ta na voljo?
Boste uporabljali gumb »Want« oziroma »Želim« v kolikor bo ta na voljo?

Da se Facebook vse bolj vtika v življenje uporabnikov njegovih storitev, ni novost. Tokrat je priljubljeno družbeno omrežje šlo še korak dlje, saj je pričelo s preizkušanjem delovanja novega gumba »Want« oziroma »Želim«. Namen gumba je nadvse preprost. Z njim bomo našim prijateljem dejansko sporočili, katerega od izdelkov bi želeli imeti v lasti. Obvestilo bodo kakopak prejeli tudi proizvajalci in prodajalci, ki te izdelke oglašujejo.

Gumb »Want« oziroma »Želim« je v programskem paketu Facebook Javascript SDK odkril programer Tom Waddington. Ta gumb trenutno še ni aktiven, saj se s klikom nanj pristane na nedelujoči spletni strani. Kljub temu je priljubljeno družabno omrežje s tem jasno pokazalo, da želi na enem mestu zbirati vse želje njihovih uporabnikov. Te bo kakopak za mastne denarce prodalo tako proizvajalcem kot prodajalcem izdelkov.

Facebook bo za gumb »Want« oziroma »Želim« po vsej verjetnosti uporabilo platformo Open Graph. Glede na to, da se je preizkušanje novega gumba šele pričelo, bo ta predvidoma na voljo šele proti koncu leta. Šele tedaj bo dejansko znano, koliko bo novost posegala v zasebnost uporabnikov. Mnogi uporabniki so ob tem izrazili željo, da bi Facebook uvedel še dva dodatna gumba, in sicer »Mi ni všeč« in »Me ne zanima«. A ne bi bila z njima uporaba priljubljenega družbenega omrežja še bolj zabavna?


Prijavi napako v članku