Računalništvo, telefonija
05.05.2019 06:23

Deli z drugimi:

Share

Facebook z lastnim plačilnim sistemom na kriptovalutah?

Kriptovauta podjetja Facebook bi zagotovo prepričala marsikaterega uporabnika družbenih omrežij.
Kriptovauta podjetja Facebook bi zagotovo prepričala marsikaterega uporabnika družbenih omrežij.

Čeprav se je v zadnjih nekaj mesecih evforija, povezana s kriptovalutami nekoliko umirila, to še ne pomeni, da bodo kmalu odšle v pozabo. Še več, o uvedbi lastne navidezne denarne valute oziroma plačilnega sistema naj bi razmišljali celo pri podjetju Facebook. Največje družbeno omrežje ima namreč, vsaj glede na neuradne podatke, načrte o predstavitvi lastne kriptovalute, kar pa naj bi se zgodilo že letos.

Po neuradnih podatkih se podjetje Facebook za uvedbo lastnega plačilnega sistema že pogovarja s plačilnima gigantoma Mastercard in Visa, saj želi razviti kriptovaluto, ki jo bo mogoče uporabljati tako za nakupe na priljubljenem družabnem omrežju kot tudi drugod na svetovnem spletu. Novi plačilni sistem podjetja Facebook naj bi bil za nameček povezan z oglasnimi sporočili, kar pomeni, da bodo imeli uporabniki njegovih storitev možnost neposrednega nakupa izdelka ob kliku na oglas. Za ta namen naj bi družbeno omrežje namenilo kar preračunanih 891 milijonov evrov.

Na zanimivem projektu podjetja Facebook trenutno dela več kot 50 visoko usposobljenih programerjev, in sicer pod taktirko nekdanjega prvega moža podjetja PayPal. Poleg tega naj bi vodstvo podjetja Facebook že vzpostavilo stik s številnimi menjalnicami navideznih denarnih valut, ki bi seveda igrale ključno vlogo pri uvajanju Facebookove lastne kritptovalute. Več o načrtih največjega družbenega omrežja na tem področju naj bi bilo znanega v prihodnjih nekaj mesecih.


Prijavi napako v članku