Triki in nasveti
10.11.2010 09:51
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Facebook simboli za začetnike

Facebook simboli za začetnike
Facebook simboli za začetnike

Facebook ima kar nekaj ikon raztresenih po vsem sistemu. Vendar pa ne glede nato koliko jih je, le te lahko povzročijo pravo zmedo med začetniki. Čeprav so mnoge od ikon razumljive same po sebi, pa so spet druge za nove uporabnike lahko pravi misterij.

Facebook simbole je moč razdeliti v dve skupini: splošne simbole, ki jih pozna večino uporabnikov in na tiste, ki malo manj znani . No pa jih razložimo.

Všeč mi je: To je eden izmed najbolj prepoznavnih ikon znotraj in zunaj Facebooka. Če vam je všeč kakšen posodobljen status, citat, slika, komentar ali kaj drugega, le kliknite na to sliko.

Na vrhu vstopne strani je moč opaziti tri temne ikone. Ikona zemeljske oble se nanaša na seznam vseh sprememb, ki se nanašajo na vaš profil.

Klik na ikono s stripovskim mehurčkom, vam bo prikazal vsa nova sporočila, ki ste jih prejeli.

Zadnja ikona na vrhu vstopne strani se nanaša “zahteve za prijateljstvo“. Vse nove zahteve se bodo prikazale v spustnem polju.

Naslednje ikone so poznane večini Facebook uporabnikov. Od leve proti desni imamo ikono za dodajanja fotografij, video posnetkov, dogodkov in povezav. S klikom na kateri kolo od teh ikon dodate določeno vrsto vsebine na vaš zid.

Poznana vam je verjetno tudi ikona za urejanje vsebine. Vsakič namreč, ko vidite to ikono v zgornjem desnem bloku besedila ali stolpcu, pomeni, da lahko urejate besedilo.

Lock” ikona je relativno nova. V bistvu vam omogoča prilagajanje zasebni podatkov na Facebooku. Priporočamo, da nikakor ne spregledate te ikone in da jo uporabljate čim pogosteje, konec koncu vam verjetno ni vseeno kdo gleda vaše osebne slike.

Ikona s sliko in zelenim plusom je uporabnikom pogosto nejasna. Pravzaprav gre za povezavo, s pomočjo katere lahko ustvarite novo Facebook skupino.

Iščete kakšno kul aplikacijo, ki jo imajo nameščeno vaši prijatelji? S klikom na naslednjo ikono boste videli nove zahteve aplikacij ali aplikacije od prijateljev.

Da ne ovinkarimo, skratka gre za zahteve prijateljev, da se pridružite določeni igri na Facebooku, seznam nameščenih iger in seznam prijateljev, ki so namestili določeno igro.

Pogovorno okno v spodnjem desnem kotu zaslona je uporaben način za komunikacijo s svojimi prijatelji. Statusna ikona na levi strani je običajno prikazan zraven imen prijateljev. To so ikone, ki vam povedo, ali so vaši prijatelji prijavljeni ter ali so aktivni ali ne.

Če vidite to ikono na zraven katerekoli aplikacije, potem to pomeni, da lahko konfigurirate nastavitve posameznih funkcij.

Ta ikona vas bo popeljala na stran, kjer boste lahko odgovorili na anketna vprašanja in rezultate objavili na svojem zidu.

Ta ikona prikazuje seznam skupin, v katere ste včlanjeni.

Ta animirana slika, ki se pojavlja v črni ali modri barvi pomeni , da se Facebook ukvarja z nekaterimi od vaših zahtev.

Majhen vijolični marker na zemljevidu je nova funkcija, s pomočjo katere lahko označite svoje lokacije.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

MICROSOFT d.o.o.

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 01 584 61 11
Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni ... Več
Zlati partner

ANDECO d.o.o.

Industrijska cesta 33, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 22 22
Podjetje ANDECO d.o.o. je nastalo leta 1991. Andeco d.o.o. je zastopnik in distributer več vrst svetovno priznanih znamk. Med njimi izpostavljamo nekaj najpomembnejših: Camelion, ... Več
Zlati partner

VERACOMP d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 50
Za nemoteno poslovanje potrebujete trdo in varno omrežno infrastrukturo. Podjetja brez vzpostavljene trdne infrastrukture pogosteje trpijo zaradi slabe uporabniške izkušnje za zaposlene ... Več
Zlati partner

EGAL d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 05 905 55 35
EGAL, d.o.o., Ljubljana je ekskluzivni zastopnik ameriškega globalnega podjetja Panduit za jugovzhodno in vzhodno Evropo, in sicer so predstavniki v 26 evropskih državah. Panduit ... Več