Facebook
07.05.2010 08:14

Deli z drugimi:

Share

Facebook ponovno razkril osebne podatke uporabnikov

Facebook je po pričakovano zelo iskan na iskalnikih.
Facebook je po pričakovano zelo iskan na iskalnikih.

V kolikor ste socialni mreži Facebook ob registraciji računa zaupali vaše osebne podatke, potem jih čim prej izbrišite oziroma vpišite lažne. Priljubljena socialna mreža namreč z njimi ravna tako, kot svinja z mehom. Pred kratkim je na primer uporabnike močno razburila storitev Connect, saj lahko preko grafičnega aplikacijsko-programskega vmesnika spreten računalničar vidi vse uporabnikove pretekle in bodoče javne dogodke, za katere je potrdili svojo »prisotnost«.

Tokrat pa je uporabnike socialne mreže Facebook dvignil na noge programski hrošč, ki je nepovabljenim omogočil, da so lahko preko iskalnika prišli do njihovih osebnih podatkov, kot so seznami prijateljev, seznami čakajočih na potrditev prijateljstva in celo do vmesnikov za neposredno sporočanje. Čeprav so programerji napako odpravili v relativno kratkem času, številni uporabniki vse bolj izgubljajo zaupanje v sicer še vedno zelo priljubljeno socialno mrežo.

Poleg tega uporabnike skrbi tudi hitrost, s katero Facebook spreminja pravila o zasebnosti, saj se lahko kaj hitro zgodi, da bodo uporabniki zaradi nepremišljenih potez postali žrtve spletnih prevar ali kraje identitete. Zaradi tega ne preseneča, da so ameriški senatorji pred kratkim od Facebooka zahtevali večjo preglednost nad upravljanjem z osebnimi podatki. Tovrstne zahteve množično prihajajo tudi iz vlad držav Evropske unije.


Prijavi napako v članku