Facebook
20.07.2011 16:08
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Facebook na neumnih mobilnih telefonih

Družbena omrežja so obnorela računalničarje!
Družbena omrežja so obnorela računalničarje!

Računalničarji postajajo vse bolj odvisni od elektronskih naprav in spletnih storitev. Med slednjimi trenutno prednjači socialno omrežje Facebook. Med uporabniki priljubljenega socialnega omrežja je namreč kar 48 odstotkov takih, ki so od njega močno odvisni. Ker vsi uporabniki socialnega omrežja Facebook ne razpolagajo s pametnim mobilnim telefonom, a že dalj časa izražajo željo, da bi ostali v stiku s prijatelji tudi ko niso za računalnikom, so programerji zanje pripravili namensko aplikacijo za Facebook. To lahko namestimo in uporabljamo na »nepametnih« mobilnih telefonih.

Tu gre za programsko opremo “For Every Phone app“, ki omogoča uporabo storitev socialnega omrežja Facebook na kar 2.500 običajnih mobilnih telefonih s podporo javanskim aplikacijam. Ta aplikacija ne vključuje le osnovne funkcionalnosti Facebooka, kot sta na primer prikaz novic in sporočil, ampak omogoča še nalaganje fotografij in iskanje prijateljev v telefonskem imeniku mobilnika. Programska oprema “For Every Phone app” je na voljo za prenos na spletnem naslovu http://goo.gl/GbuuB. Za neposredno namestitev uporabne programske opreme vam priporočamo obisk spletne strani http://goo.gl/qKaqa. Ta je na voljo še na spletnih portalih GetJar, Appia in Mobile Weaver.

Z novo aplikacijo Facebook seveda cilja predvsem na države v razvoju z velikim številom prebivalcev, kot so Indija, Brazilija, Rusija in Kitajska. S to potezo jim bo omogočil mobilni dostop do priljubljenega socialnega omrežja in si s tem posledično še povečal število uporabnikov. Ker vsi uporabniki še nimajo sklenjenega paketnega naročniškega razmerja za prenos podatkov, je Facebook z izbranimi operaterji sklenil partnerstvo. To uporabnikom omogoča kar 90 dnevni brezplačen prenos podatkov za preizkus aplikacije. Seznam operaterjev je na voljo na spletni strani http://goo.gl/Je80D. Brez skrbi, slovenskih operaterjev ni med njimi.


Prijavi napako v članku